Καταγγελία ΠΑΣΟΚ για φωτογραφική προκήρυξη στο υπ. Απασχόλησης

Για φωτογραφικές προκηρύξεις, ύψους 172 εκατομμυρίων ευρώ, για την επαγγελματική κατάρτιση καταγγέλλει το υπουργείο Απασχόλησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ `Εκτορας Νασιόκας.
Σε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναφέρει ότι στις 16 και 25 Αυγούστου του 2006 το υπουργείο προχώρησε σε προκήρυξη δύο διαγωνισμών μαμούθ, υποστηρίζοντας ότι έξι ημέρες πριν από την υπουργική προκήρυξη, οι υπουργοί Απασχόλησης και Οικονομίας απάλειψαν το μοναδικό αντικειμενικό κριτήριο του βαθμού του εθνικού κέντρου πιστοποίησης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
Απαντώντας το υπουργείο Απασχόλησης αναφέρει ότι είναι επιβεβλημένη από την κοινοτική νομοθεσία η απάλειψη της βαθμολόγησης του εθνικού κέντρου πιστοποίησης για τη διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας.
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση στη Βουλή της υπουργού Τουρισμού περί πολιτικών ευθυνών. «Όλοι οι πολιτικοί έχουμε ευθύνες για τις πράξεις μας. Οφείλουμε να ζούμε σε γυάλινο σπίτι όπου να είναι διαφανείς όλες μας οι ενέργειες ακόμη και η προσωπική μας ζωή», τόνισε η κα Πετραλιά.
Πηγή: skai.gr