Κλείσιμο

Καραμανλής - Παπαδόπουλος ελπίζουν σε συνέχιση της συμφωνίας

«Η συνεργασία των δυο κυβερνήσεων είναι απόλυτα συντονισμένη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η συνεργασία είναι όπως πάντα στενή και ότι όλα τα άλλα είναι μυθεύματα. Οι κκ Παπαδόπουλος και Καραμανλής εξέφρασαν την ελπίδα η συμφωνία μεταξύ των δυο κοινοτήτων, το Σάββατο, στη Λευκωσία να έχει συνέχεια.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε και τόνισε ότι οι στρατηγικοί στόχοι Ελλάδας και Κύπρου διαμορφώνουν περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.
Οι κύριοι Παπαδόπουλος και Καραμανλής υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει λόγος από τώρα να κάνουν προβλέψεις για το τι θα συμβεί το Φθινόπωρο. Όσον αφορά το δικαίωμα της Κύπρου να ασκήσει βέτο, ο Τάσος Παπαδόπουλος είπε ότι οι χειρισμοί πρέπει να είναι τέτοιοι ώστε να μην προκληθεί ανάγκη για να ασκήσει η Λευκωσία το δικαίωμά της αυτό.
Ικανοποιημένος από το θετικό αποτέλεσμα της αποστολής στην Κύπρο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Όλι Ρεν. Εκφράζει την ελπίδα ότι οι τεχνικές επιτροπές για θέματα καθημερινότητας, θα αρχίσουν σύντομα το έργο τους, παράλληλα με τη διεξαγωγή της συζήτησης που θα γίνεται για θέματα ουσίας. Επανέλαβε επίσης ότι η επανένωση της Κύπρου θα πρέπει να βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και την πολιτική ισότητα μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Νινέττα Βιδάλη
Πηγή: skai.gr