Καραμανλής: Αρχές του 2022 η επέκταση του μετρό στον Πειραιά

Επίσκεψη πραγματοποίησε  ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής στο εργοτάξιο του Σταθμού Μετρό Πειραιά, που αποτελεί τμήμα της επέκτασης της Γραμμής 3, στις 10 το πρωί.

Ο Σταθμός Πειραιάς χωροθετείται μεταξύ των οδών Κόνωνος, Ακτή Καλλιμασιώτη και Λουδοβίκου 8-10 στην Πλατεία Οδησσού, στο λιμάνι του Πειραιά, παραπλεύρως του σταθμού ΗΣΑΠ.

Μετά την επίσκεψη, στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι ενώ το χρονοδιάγραμμα ήταν για το 2021, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί εκτιμώντας ότι η συνολική λειτουργία της επέκτασης της Γραμμής 3 μέχρι το Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022.

Καυτηριάζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εμείς δεν λέμε ψέματα, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι σταθμοί του Πειραιά δεν θα είναι έτοιμοι ούτε το 2020, ούτε το 2021 και θα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια το έργο να παραδοθεί μέσα στο 2022».

Αναφορικά με τους 3 πρώτους σταθμούς της επέκτασης: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, προανήγγειλε την ολοκλήρωσή τους το καλοκαίρι του 2020, τόνισε όμως πως υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο να μην υπάρχει πρόβλεψη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, λόγω ασυμβατότητας.

«Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε έτοιμους σταθμούς και να μην μπορούμε να τους λειτουργήσουμε. Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας δρόμου από τον ΟΑΣΑ, έτσι ώστε να υπάρξει η λεγόμενη συμβατότητα του συστήματος», σχολίασε, προσθέτοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Όσον αφορά το Τραμ και την επέκτασή του προς τον Πειραιά, ο υπουργός δήλωσε ότι ενώ ολοκληρώνονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα έργα ωστόσο στον Φαληρικό Όρμο, που θα ξεκινήσουν το νέο έτος και θα διαρκέσουν από 4 έως 6 μήνες, και πιθανότατα θα μετακινήσουν τη λειτουργία της επέκτασης για το καλοκαίρι του 2020.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής είπε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Περιφερειακή Αρχή της Αττικής για τη λήψη αποφάσεων που ενδεχομένως επιταχύνουν τη λειτουργία του μέσου βελτιώνοντας την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης δήλωσε ικανοποιημένος για τις ειλικρινείς εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν όσον αφορά τη λειτουργία της επέκτασης λέγοντας ότι «για τόσο μεγάλα έργα που αλλάζουν προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης, αξίζει να περιμένεις» ενω σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Τραμ είπε πώς θα υπάρξουν νέα μέσα στις επόμενες μέρες.

Καραμανλής για απόφαση ΚΑΣ: «Και μετρό και αρχαία»

«Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το μετρό της Θεσσαλονίκης πιστοποιεί με τον πιο οριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η λύση την οποία έχουμε επιλέξει επιτυγχάνει αυτό που όλοι θέλουμε: και μετρό και αρχαία. Και μάλιστα προστατεύει τα ευρήματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σχετικά με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Οι πολίτες συμφωνούν, η αυτοδιοίκηση συμφωνεί, οι παραγωγικές τάξεις της πόλης συμφωνούν, οι υπεύθυνοι για το έργο συμφωνούν, τώρα συμφωνεί και το αρμόδιο αρχαιολογικό όργανο. Ας ακούσουμε και τους ειδικούς επιστήμονες λοιπόν. Είναι ώρα να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις που πλέον δεν έχουν κανένα νόημα, να πάψουμε να πολιτικοποιούμε το ζήτημα και να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Για να έχει ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο μέχρι τον Απρίλιο του 2023» καταλήγει ο υπουργός Μεταφορών.

Πηγή: skai.gr