Κανείς δεν έχει τίποτε να φοβηθεί

Ούτε η JP Morgan, oύτε η κυβέρνηση έχουν τίποτα να φοβηθούν από την πρωτοβουλία της Τράπεζας να επαναγοράσει το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ, δήλωσε το Σάββατο από το Βερολίνο ο υπουργός Οικονομίας. Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση γνώριζε την πρόθεση της Τράπεζας, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη.

Από τη Φλώρινα ο Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η θεσμική θωράκιση των ταμείων, η περιουσία των οποίων αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επανέλαβε, δε, ότι εάν αποδειχθεί ότι κάποια ταμεία έχουν ζημιωθεί, θα τους δοθούν τα στοιχεία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Από την πλευρά της η Κομισιόν, μέσω υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου της που μίλησε στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παρέμβει στο θέμα των ομολόγων, καθώς από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Γιούροστατ δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να αλλάζει τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

Μιλώντας στο περιθώριο του Γιούρογκρουπ, είπε ότι η υπόθεση για τα ομόλογα δεν φαίνεται να επηρεάζει, προς το παρόν τουλάχιστον, την πορεία εξόδου της χώρας από την επιτήρηση και αποκάλυψε ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 7 Μαΐου, δείχνουν ότι το έλλειμμα της χώρας έκλεισε στο 2,6% το 2006.
Πηγή: Αγγελική Παπαμιλτιάδου