Καμμένος: Η ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι θέμα διμερές

Σε δηλώσεις του από το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε πως η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για 66 ημέρες από την Τουρκία δεν είναι ένα διμερές θέμα.

Ο ΥΕΘΑ σημείωσε πως το ζήτημα τέθηκε για ακόμη μία φορά από την Ελληνική πλευρά ενώπιον της ΕΕ και των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ και επέμεινε στην θέση του πως πρόκειται για ομηρία.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέσαμε, για άλλη μια φορά, το θέμα της παράνομης ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού, που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Αυτοί οι αξιωματικοί δεν είναι μόνο Έλληνες αξιωματικοί, είναι αξιωματικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φύλαγαν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αξιωματικοί και στελέχη του ΝΑΤΟ, που εκτελούσαν και εκτελούν, όπως όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποστολές της Συμμαχίας.

Δεν είναι ένα θέμα διμερές, το θέμα της συνέχισης της παράνομης κράτησης, χωρίς απόδοση κατηγοριών, των δύο στελεχών μας. Είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως το ΝΑΤΟ. Περισσότερες από 66 ημέρες παράνομης κράτησης, από μία χώρα, η οποία θέλει να μπει στην Ευρώπη και συνεχίζει να αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ».
Πηγή: skai.gr