Κάμερες στα γήπεδα

Ηλεκτρονικές κάμερες σε 18 γήπεδα ποδοσφαίρου και 4 μπάσκετ, θα τοποθετηθούν σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από τον Μάϊο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής.

Πρόσθεσε ότι τίθεται σε εφαρμογή και το ηλεκτρονικό ονομαστικό σύστημα εισιτηρίου.

Οι πρώτες κάμερες θα τοποθετηθούν Μάϊο και Ιούνιο σε εννέα ποδοσφαιρικά γήπεδα, μεταξύ των οποίων ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη Χαριλάου και Τούμπα.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα τοποθετηθούν σε άλλα εννέα γήπεδα μεταξύ των οποίων Αλκαζάρ, Περιστερίου και Λιβαδειάς.
Hλεκτρονικές κάμερες θα τοποθετηθούν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε 4 γήπεδα μπάσκετ, στο ΣΕΦ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο Αλεξάνδρειο και το κλειστό της Πυλέας.

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε, ότι τους τελευταίους 19 μήνες συνελλήφθησαν 19 χούλιγκαν και φυλακίστηκαν συνολικά 56 τα δύο τελευταία χρόνια.

Για τα επεισόδια εκτός αθλητικού χώρου, όπως στην Παιανία προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο ποινική ευθύνη εφόσον έγιναν με αφορμή το αθλητικό συμβάν.

Νωρίτερα ο κ. Ορφανός είχε συνάντηση με μηχανικούς και φορείς για την τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης στα γήπεδα.

Όπως είπε, ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 23 Μαΐου, αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως το μεγάλο τέστ για την εφαρμογή του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στα γήπεδα.
Πηγή: skai.gr