Καλογρίτσας κατά Παππά, «White House»: ΝΔ: Παραπέμπουν σε μαφία- Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σε δικαστική του αντιδικία με λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, καταγγέλλει τον Νίκο Παπά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντιδικία αφορά ποσό 3 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε η εταιρία Τοξότης από την λιβανεζικη CCC για έργο στα Αραβικά Εμιράτα το οποίο ποτέ δεν έφερε σε πέρας, με την αλλοδαπή εταιρία να προσφεύγει σε ελβετικό δικαστήριο για να πάρει πίσω τα χρήματά της.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, η πλευρά Καλογρίτσα αναφέρει ότι η σύμβαση με την λιβανέζικη εταιρία ήταν εικονική και πως έλαβε τα 3 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή από το «White House» ως προκαταβολή για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Όλοι άκουγαν λοιπόν για ώρες για ένα ‘’White House’’, που έδινε εντολή στον Καλογρίτσα, μέχρι που οι δικηγόροι της ξένης εταιρίας θέλησαν να πληροφορηθούν ποιο ήταν αυτό το περίφημο ‘’White House’’. Για να μείνουν εμβρόντητοι από την απάντηση της πλευράς Καλογρίτσα: ‘’Όταν λέμε White House εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά'' απάντησαν οι δικηγόροι του», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΝΔ: Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις – Παραπέμπουν σε μαφία

Για σοκαριστικές αποκαλύψεις κάνει λόγο η ΝΔ, τονίζοντας ότι ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας.

«Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House.  Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"», τονίζει η ΝΔ.

Αναφέρει επίσης ότι μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις, οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει αν ο πιο στενός συνεργάτης του δρούσε αυτόνομα ή σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, «όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη».

«Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις», αναφέρει η ΝΔ.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε, προσθέτει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν.

«Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ: Να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη – Δεν περιμένουμε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα,  για της αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, ζητεί το Κίνημα Αλλαγής.

«Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Προσθέτει ότι για ευνόητους λόγους, δεν περιμένει απαντήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ και πως περιμένει τις ενέργειες της Δικαιοσύνης, καθώς «δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

Πηγή: skai.gr