Κλείσιμο

Κ. Καραμανλής: «Δεν θα αλλάξει τίποτε η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ»

«Ας αποφασίσουν εκείνοι με ποιον θα χάσουν τις εκλογές», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο να αναλάβει την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ο Γ. Παπανδρέου.
Σε συζήτηση που είχε με πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατά το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει ενόψει των εορτών, ο κ. Καραμανλής δηλωσε για το θέμα: «Ας αποφασίσουν εκείνοι με ποιόν θα πάνε και με ποιον θα χάσουν τις εκλογές. Έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι «όλοι στην κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνοι», γι` αυτό το κόμμα του από τον περασμένο Ιούνιο ζητά εκλογές, αφού τα προβλήματα διαιωνίζονται και δεν μπορούν να λυθούν.
Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε, ότι δεν σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί περιοριστικής οικονομικής πολιτικής. Ουσιαστικά, όμως, διαφοροποιήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο ίδιος θα ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική και ότι εκείνοι που θα χρειαστεί να σφίξουν το ζωνάρι είναι οι υπουργοί και οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαντλήσει η κ. Μπακογιάννη την τετραετία στο δήμο Αθηναίων, λέγοντας «θα δούμε» και ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια στελέχη του θα χρησιμοποιήσει ως υπουργούς. Για το ενδεχόμενο επιστροφής των κυρίων Σαμαρά και Αβραμόπουλου στη ΝΔ απάντησε «ουδέν νεώτερον» και παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.
Ο κ. Καραμανλής είπε, επίσης, ότι είναι νωρίς να πει ποιόν θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Φεβρουάριο του 2005.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι είναι αστείο να λέει η κυβέρνηση ότι το κόμμα του έχει κρυφό πρόγραμμα. Η ΝΔ, πρόσθεσε, δεν προτίθεται να κοροϊδέψει τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις γιατί δεν έχει μαγικό ραβδί για να λύσει όλα τα προβλήματα. Επέμεινε ότι θα προχωρήσει σε δημοσιονομική απογραφή και με τον ίδιο προϋπολογισμό, ο οποίος, όμως, στη συνέχεια θα χρειαστεί αναθεώρηση.
Σε ερώτηση αν περιμένει πολιτικό αιφνιδιασμό από τον κ. Σημίτη τη Δευτέρα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις ούτε εικασίες.
Πηγή: skai.gr