Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία: Συνεργαζόμαστε για την προστασία της Ελλάδας

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με αφορμή την υπογραφή της ιστορική αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, που μεταξύ άλλων προβλέπει την προμήθεια από την Ελλάδα τριών υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra. 

Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν ήταν αυτή που επέδειξε πολεμοχαρείς τάσεις το 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε ότι "είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό της (Ελλάδας) για να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά της δικαιώματα".

Ο κ. Μακρόν είπε επίσης για τη συνεργασία με την χώρα μας ότι "η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή σε μια περιοχή που πλήττεται, και όπου έχει υψηλό ενεργειακό γεωπολιτικό ρόλο. Βοηθάμε την Ελλάδα να εξοπλιστεί για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της, και συνεργαζόμαστε για να την προστατεύσουμε σε περίπτωση επίθεσης και εχθρικής ενέργειας. Έτσι πιστεύω εγώ τη συνεργασία".

Σύμφωνα δε με τον κ. Μακρόν "οι ευρωπαίοι πρέπει να πάψουν να είναι αφελείς". 

"Όταν έχουμε ένταση και μας πιέζουν οι μεγάλες δυνάμεις, το να αντιδράσουμε και να δείξουμε ότι και εμείς έχουμε ισχύ και δύναμη δεν είναι κλιμάκωση της βίας, αλλά είναι άμυνα" σημείωσε. 

Πηγή: skai.gr