Κλείσιμο

«Τσάι κυριών»: Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Τζιλ Μπάιντεν- Μαρέβας Μητσοτάκη- Παρούσες οι κόρες του πρωθυπουργού

συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν διεξήχθησαν χθες σε θερμό κλίμα, αλλά αντίστοιχα θερμή ήταν και η συνάντηση της συζύγου του Μαρέβα και των δυο του θυγατέρων Σοφίας και Δάφνης με την «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, που παρέπεμπε περισσότερο σε συγκέντρωση φίλων σε χαλαρό κλίμα, παρά σε μια εθιμοτυπική υποχρέωση.

 
Την ώρα της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ υποδεχόταν σε άλλο χώρο του Λευκού Οίκου την Μαρέβα Μητσοτάκη την οποία συνόδευαν η Δάφνη και η Σοφία.


Οι τέσσερις γυναίκες συζήτησαν πίνοντας τσάι σε μια από τις επιβλητικές αίθουσες του Λευκού Οίκου ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εκεί και ο Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθησαν οι καθιερωμένες οικογενειακές φωτογραφίες.


Τόσο η Τζιλ Μπάιντεν όσο και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν εν συνεχεία στην ομιλία τους στη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού αναφέρθηκαν στις κόρες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ μάλιστα ονομαστικά, θέλοντας να υπογραμμίσουν την έννοια της οικογένειας που για τους Έλληνες παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.


Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο συνοδεύτηκε με μια δεξίωση, την πρώτη επί προεδρίας Μπάιντεν σε αρχηγό άλλου κράτους, για τη συμπλήρωση 201 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, εκπρόσωποι της ομογένειας, γερουσιαστές, η Νάνσι Πελόζι και άλλοι, με το ζεύγος Μπάιντεν να τους υποδέχεται όλους με ξεχωριστή εγκαρδιότητα και με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δίνει στην ομιλία του έναν προσωπικό και άκρως οικείο τόνο.

Πηγή: skai.gr