Ηλιόπουλος σε ΣΚΑΪ: «Η μη διαγραφή Μπογδάνου αναδεικνύει τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ»

"Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στη ΔΕΘ προσπαθώντας να απαντήσει στην κατάρρευση της ΝΔ στη νεολαία, στήνοντας στην πρώτη γραμμή ΟΝΝΕΔίτες, δίνοντας δωρεάν data και ανακοινώνοντας ένα αστείο πρόγραμμα για την ανεργία των νέων -που τελικά είναι 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες", υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος. "Στο μυαλό του Κ. Μητσοτάκη τόσο αξιολογείται η αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων -λίγα data και 100 ευρώ. Πολύ σύντομα θα καταλάβει ότι για τους πολίτες δεν είναι έτσι", δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως υπενθύμισε "επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ είχε προγράμματα που έδιναν επιχορήγηση μέχρι 500 ευρώ για 12 μήνες για τους νέους", συμπληρώνοντας και "τα προγράμματα για 5.500 νέους επιστήμονες που απασχολήθηκαν στον δημόσιο τομέα με μισθό της τάξης των 1.000 ευρώ".

Ο Ν. Ηλιόπουλος προσέθεσε: "Το δεύτερο θέμα με το οποίο κλήθηκε να αναμετρηθεί ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ήταν το ζήτημα της ακρίβειας. Για τους επόμενους εννέα μήνες το κόστος που θα  προκύψει από την αύξηση στην χονδρική τιμή του ρεύματος θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Ξέρετε πόσο είναι το κονδύλι που ανακοίνωσε η ΝΔ για να την καλύψει; Μόλις 150 εκατ. ευρώ -δηλαδή 9 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για αστείο κονδύλι. Αντί η κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και μέσω της ΡΑΕ στις αυξήσεις του ρεύματος, τελικά επιχορηγεί αυτούς που κερδοσκοπούν στο ρεύμα και τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών που έχουν στήσει καρτέλ".

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. "το ζήτημα της ακρίβειας και του κατώτατου μισθού είναι κεντρικά ζητήματα για την αξιωματική αντιπολίτευση", προαναγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. "Είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ με μισθό κάτω του επιπέδου του 2010. Τελείως αντίθετα με την ευρωπαϊκή τάση. Στην Ε.Ε.  ο μέσος όρος κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις είναι στο 60%, στην Ελλάδα είμαστε στο 14%. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει τη βαλκανοποίηση της αγοράς εργασίας δυστυχώς", σημείωσε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι "όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει δώσει βαρύτητα σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις -από την ενίσχυση του ΕΣΥ, μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εργασιακά ζητήματα- και αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και του πολιτικού του προγράμματος".

Τέλος, ερωτηθείς στον ΣΚΑΪ για τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων παιδιών από τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε: "Ξεπέρασε κάθε όριο. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι βουλευτές, όπως όλοι οι πολίτες, είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο. Ο κ. Μπογδάνος με μια ακροδεξιά κίνησή του, στοχοποίησε νήπια με μεταναστευτική καταγωγή που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία. Είναι τιμή μας, όμως, που έχουμε στις τάξεις μας αυτά τα παιδιά. Ο Κ. Μπογδάνος θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δύο μέρες τώρα δεν έχει μιλήσει αποδεικνύει την αδυναμία και τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ. Και όσο δεν μιλάει ο πρωθυπουργός ταυτίζεται με τον Μπογδάνο".

Πηγή: skai.gr