Ικανοποίηση από τη συνάντηση Παπαδόπουλου - Γκαμπάρι

Πολύ καλή χαρακτήρισε ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο. Η συνάντηση, που διάρκεσε 70 λεπτά, έγινε με τη συμμετοχή των συμβούλων του προέδρου Παπαδόπουλου και του κ. Γκαμπάρι.
Κατά την έξοδο του ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα προωθηθεί η διαδικασία για διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι για τα αποτελέσματα των επαφών του θα υποβάλει έκθεση στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.
Από την πλευρά του προέδρου της Κύπρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε «ιδιαίτερα καλό κλίμα» και πρόσθεσε ότι «οι συνομιλίες ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές».
Σύμφωνα με τον κ. Πασιαρδή έγινε μια γενική επισκόπηση του Κυπριακού και ανταλλαγή απόψεων για δρομολόγηση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέλυσε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και εξέφρασε την ετοιμότητα του για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι των διαπραγματεύσεων πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για γεφύρωση του χάσματος στις θέσεις των δύο πλευρών.
Ο κ. Γκαμπάρι θα συναντηθεί και πάλι με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στα κατεχόμενα για συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Πηγή: skai.gr