Ικανοποιημένη η ΟΝΝΕΔ

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η ΟΝΝΕΔ για την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και η οποία - όπως εκτιμά -, κινείται προς την κατεύθυνση της στήριξης όλων των νέων επαγγελματιών που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα.

Το πρωί της Τετάρτης, κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου, ξεκαθάρισε στον κ. Αλογοσκούφη ότι η ανάγκη για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής "δε θα πρέπει να γίνει τροχοπέδη στα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε νέου που πραγματοποιεί τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα".

Η ΟΝΝΕΔ πρότεινε στον κ. Αλογοσκούφη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης της ρύθμισης του αφορολόγητου για έξι χρόνια μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι της ηλικίας των 30 ετών, καθώς και η παροχή φορολογικών κινήτρων.

Τέλος, η ΟΝΝΕΔ δεσμεύτηκε απέναντι στον υπουργό Οικονομίας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παρεμβαίνει προς όφελος των νέων της χώρας ενώπιον κάθε αρμόδιου φορέα όπως αρμόζει στο θεσμικό της ρόλο "μακριά από κορώνες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες".
Πηγή: skai.gr