Κλείσιμο

Ικανοποιημένη η Λοϊζίδου από την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Χαρά και ικανοποίηση εξέφρασε η Τιτίνα Λοϊζίδου γιατί ύστερα από 7 χρόνια άρχισε να υλοποιείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Επρόκειτο», είπε, «για μια μακρά και επίπονη διαδικασία, αλλά άξιζε το αποτέλεσμα».
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, μαζί με το δικηγόρο της Αχιλλέα Δημητριάδη, η κ.Λοϊζίδου επεσήμανε ότι η Τουρκία εκτελώντας το μέρος της απόφασης ως προς την απώλεια χρήσης της περιουσίας της, για πρώτη φορά αποδέχεται έμπρακτα την ευθύνη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Είναι σημαντικό», πρόσθεσε, «γιατί η Τουρκία πληρώνει όχι μόνο για την έλλειψη χρήσης της περιουσίας, αλλά και για την ηθική ζημιά που υπέστη το άτομο».
Ο κ. Δημητριάδης προέβη στην εκτίμηση ότι το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2004 θα βγει και η απόφαση για τα λεγόμενα ένδικα μέσα του ψευδοκράτους.

Δηλώσεις Γουέστον

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον την καταβολή από την Τουρκία της αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου. Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γουέστον επεσήμανε ότι αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκτιμούν πως η κίνηση της Αγκυρας δείχνει σεβασμό προς ένα σημαντικό θεσμό της Ευρώπης.
Ο Τόμας Γουέστον σκοπεύει να επισκεφθεί την περιοχή αμέσως μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, για τις οποίες εξέφρασε την άποψη ότι μια συγκεκριμένη έκβαση της ψηφοφορίας θα είναι πιο ευνοϊκή για την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr