Η συνέντευξη Χριστόδουλου Ξηρού

ΔΗΜ.: Κύριε Ξηρέ καλημέρα, ένα σύντομο σχόλιο θέλω για την απόφαση σε ότι σας αφορά. Βαριά ποινή πρότεινε ο κύριος Λάμπρου για εσάς, δέκα φορές ισόβια
ΞΗΡ.: Κοιτάξτε, η ποινή είναι φανερό ότι είναι εκδικητική τελείως από την μεριά του κράτους και από την μεριά του εισαγγελέα πιστεύω, δηλαδή δε μου συχώρεσε ποτέ την πορδή αν θέλετε την γνώμη μου, αλλά η ουσία είναι άλλη, ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να προτείνουν δέκα φορές για άνθρωπο και χίλια εξακόσα σαράντα χρόνια φυλακή, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, χωρίς ούτε μια δαχτυλιά. Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει άνθρωπος ότι εγώ λάβαινα μέρος σε ενέργειες όντας 130 κιλά και άλλωστε είδατε τι επιπέδου ήταν οι αναγνωρίσεις των μπακατσέλων και των διάφορων ψευδομαρτύρων.
ΔΗΜ.: Υπήρξαν όμως κάποιοι μάρτυρες κύριε Ξηρέ που έλεγαν ότι σας αναγνώρισαν...
ΞΗΡ.: έλεγαν...
ΔΗΜ.:... εσείς βέβαια τους αμφισβητήσατε
ΞΗΡ.: Εσείς που ήσασταν μέσα στο δικαστήριο, το είδατε πολύ καλά πόσο με αναγνώρισαν, από 1,68... 1,70, λοιπόν...οι αναγνωρίσεις τέτοιου επιπέδου ήταν όλες, όλες ανεξαιρέτως και κανένα άλλο στοιχείο. Είναι ποτέ δυνατόν σε αυτό το ερώτημα που έθεσα εγώ στους δικαστές, πως είναι δυνατόν να έχουν σε πολλές περιπτώσεις που κατηγορούμαι εγώ σαν αυτουργός ανθρωποκτονίας, να έχουν το DNA των δραστών και στον Τσαντ και στον Ορτίν και στον Κηφισό έχουν DNA των δραστών το οποίο δεν είναι το δικό μου, παρόλα αυτά με καταδικάζουν σε ισόβια σαν δράστη. Από αυτό καταλαβαίνετε τι επιπέδου δικαστήριο και τι επιπέδου δική έγινε. Εκείνο που έχω να πω, ότι ο κύριος Μαργαρίτης που μας έλεγε «γιατί υπογράψατε; Είστε γυναικούλες; Φοράτε φουστάνια;», αυτός γιατί υπέγραψε αυτά που του έβαλαν οι Αμερικάνοι; Μήπως φοράει φουστάνια ο κύριος Μαργαρίτης; Αυτό έχω να σχολιάσω για την υπόθεση και για τους πάτρωνες της υπόθεσης, δηλαδή τους Αμερικάνους, την Αμερικάνικη Πρεσβεία γιατί από εκεί βγήκε η απόφαση.
ΔΗΜ.: Πείτε μας λίγο για την κατάσταση της υγείας του αδερφού σας, του Σάββα Ξηρού
ΞΗΡ.: Να σας πω κάτι άλλο; Για την κατάσταση της υγείας του αδερφού μου ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ενδιαφέρετε κανείς, να μην πω για ανάλγητο κράτος, κανένας απολύτως, δηλαδή εχθές στις 12 του Νοέμβρη που ήταν να παει για μαγνητική...
ΔΗΜ.: Δεκεμβρίου
ΞΗΡ.: Όχι, Νοεμβρίου ήταν προγραμματισμένη
ΔΗΜ.: πριν από ένα μήνα
ΞΗΡ.: Λοιπόν...δεν είχε τελειώσει το δικαστήριο όπως υπολόγιζαν και ανερυθρίαστα λενε «α, είχαμε κάνει λάθος, ήταν για 12/12», λοιπόν εχτές ήταν 12/12. Εχτές πάλι δεν είχε τελειώσει δυστυχώς για αυτούς το δικαστήριο και χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση, λενε «α, ξέρετε, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου του 2004», αν παρ` ελπίδα δεν έχει τελειώσει η δίκη και τότε μπορούμε να παμε και μετά την Ολυμπιάδα. Αν εν τω μεταξύ έχει πεθάνει ο αδερφός μου δεν πειράζει, σημασία έχει να κρατήσουμε τα προσχήματα για το δικαστήριο. Διότι μόλις γίνει η μαγνητική θα καταρρεύσουν τα προσχήματα και το ξέρει πολύ καλά ο κύριος Μαργαρίτης και ο κύριος που μίλαγε προηγουμένως, ο Υπουργός δήθεν Δικαιοσύνης, το ξέρουν πολύ καλά και για αυτό δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πλέον και η υγεία του αδερφού μου είναι το τελευταίο που τους απασχολεί φυσικά.
ΔΗΜ.: Σα ευχαριστώ πολύ
ΞΗΡ.: Παρακαλώ.
Πηγή: skai.gr