Η σύγχρονη Ελλάδα απέκτησε θέση στο Μουσείο Τισό

Η Yπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, που συνόδευε τον πρωθυπουργό, σε ομιλία της τόνισε πως αυτά τα κέρινα ομοιώματα δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν γνωρίζει σύνορα, δεν παγιδεύεται στα μικρά και τα ασήμαντα, δεν περιορίζεται στα εφήμερα και τα πρόσκαιρα και σημείωσε ότι «η δυναμική εξωστρεφής και αισιόδοξη Ελλάδα έχει διαρκώς το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον και δουλεύει ακατάπαυστα γι‹αυτό».
«ΙΧωρίς τον Ελευθέριο Βενιζέλο,τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, πολιτικές προσωπικότητες εμβληματικές, που η προσφορά τους ξεπερνά τα όρια των παρατάξεων που εκπροσωπούσαν και που άφησαν βαθειά τα σημάδια τους στην πορεία, την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, η Ελλάδα δεν θα ήταν Ελλάδα, σημείωσε η κα Πετραλιά.
Από την πλευρά του ο Τηλέμαχος Χυτήρης, που εκπροσωπούσε το Ιδρυμα Παπανδρέου, δήλωσε πως πρόκειται για μία συγκινητική στιγμή και σημείωσε, σε ό,τι αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «τον προτιμώ ζωντανό από κέρινο. Έχουμε ζήσει δύσκολες στιγμές στο Λονδίνο».
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης πρόσθεσε πως τα κέρινα ομοιώματα στο Μουσείο θα θυμίζουν στους επισκέπτες τη σύγχρονη Ελλάδα και θα συμβάλουν περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη.
Πηγή: skai.gr