Ι. Μυλωνάς: « Ντροπή για τη δικαιοσύνη η καταδίκη Τζωρτζάτου»

Για την απόφαση του δικαστηρίου
«Θα είμαι πάρα πολύ αυστηρός και έχοντας επίγνωση αυτών που λέω. Η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να ντρέπεται για την καταδίκη του Βασίλη Τζωρτζάτου. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στο παραπεμπτικό βούλευμαΙ Αυτή είναι μια ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη».
«ΙΔεν προκάλεσα εγώ την ένταση. Το δικαστήριο με την απόφασή του, προκάλεσε αυτή την ένταση, η οποία εκφράστηκε δι‹ εμού. Θέλω να τονίσω ότι όχι μόνο στον κώδικα ποινικής δικονομίας αλλά και στο Σύνταγμα και στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θεσπίζεται το δικαίωμα των κατηγορουμένων να απαγγελθεί δημόσια η απόφαση εις βάρος τους. Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απαράδεκτο, ήταν κάτι που παραβίασε σαφώς το ισχύον δίκαιο, θα έλεγα ότι αυτό-ακυρώθηκε η ελληνική δικαιοσύνη».
«Είχαμε μοίρασμα ποινών. Ευτυχώς υπήρχαν και τέσσερις αθωώσεις, ενώ το δικαστήριο θα έπρεπε να αναφέρει το σκεπτικό του και να αιτιολογήσει τις παραδοχές του. Να θυμίσω ότι αυτό στην αρχή της δίκης το έκανε γιατί εκεί στις αρχές Μαρτίου είχαμε κάποιες προπαρασκευαστικές αποφάσεις του δικαστηρίου για τα θέματα της τηλεόρασης, της κακής σύνθεσης, του πολιτικού εγκλήματος. Εκεί το δικαστήριο ήταν πιο συνεπές προς το ισχύον δίκαιο γιατί σε γενικές γραμμές ανέπτυξε κάποιες σκέψεις που αιτιολογούσαν την δικαστική του κρίση».
Πηγή: skai.gr