Η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Απασχόλησης

Σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η παροχή στήριξης στο πρόσωπο του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συγκληθεί και άλλη σύσκεψη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κατά φαινομένων διαφθοράς.
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» αναφέρει ότι ο κ. Τσιτουρίδης διόρισε τον Παναγιώτη Αδαμόπουλο σε επιτροπή αξιολόγησης δημόσιου διαγωνισμού με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο πέντε μέρες πριν από τη σύλληψή τους. Η ειδική επιτροπή -σύμφωνα με το δημοσίευμα- καλείται να αξιολογήσει διαγωνισμό για τη διαφημιστική υποστήριξη του κοινοτικού προγράμματος Equal, προϋπολογισμού 588.235 ευρώ.
Απαντώντας ο υπουργός Απασχόλησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του «για συστηματική, ατελέσφορη και άδικη προσπάθεια κάποιων να τον εμπλέξουν σε μία υπόθεση για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρει». Ο κ. Τσιτουρίδης τονίζει ότι «όταν επελέγησαν τα δύο πρόσωπα, διέθεταν εκ της θέσεώς τους τα εχέγγυα του κύρους"και της αξιοπιστίας και διευκρινίζει ότι «αυτονοήτως αντικαταστάθηκαν μετά την αποκάλυψη με κυβερνητική πρωτοβουλία της εμπλοκής τους σε υπόθεση εκβιασμού».
Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού
«Την κυβέρνηση την καλύπτει απόλυτα η δήλωση του κ. Τσιτουρίδη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν υπάρχει πολιτική ευθύνη και αν ο κ. Τσιτουρίδης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Σε ερώτηση για τον επίκειται ανασχηματισμός. ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ενώ κληθείς να απαντήσει τί θα γίνει με το καρτέλ γάλακτος, είπε ότι η υπόθεση συνεχίζεται να διερευνάται και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Διαψεύδει αλλά...
Να διαψεύσει τις πληροφορίες που τον φέρουν να έχει παραιτηθεί από τη θέση του προσπάθησε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσιτουρίδη, Γιώργος Κατσικάρης. Ο ίδιος δήλωσε ότι παραμένει φίλος και συνεργάτης του Τσιτουρίδη, ότι θα σταθεί στο πλευρό του σε αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται εναντίον του και ότι από κοινού θα αποφασίσουν πότε θα αποχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπως είχε ζητήσει από καιρό.
Πολιτική ρητορική

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωσε ότι το υπουργείο έλαβε σήμα από το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των φερομένων ως δραστών. Αναφερόμενος στην εμφάνιση των δραστών με χειροπέδες και στο θέμα των πολιτικών ευθυνών τόνισε ότι ανάγονται στην πολιτική ρητορική, στην οποία δεν συμμετέχει. Υπογράμμισε, τέλος, ότι σημασία έχει η τελεσίδικη στάση της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς.
Καρτέλ με ανοχή
Στην ύπαρξη καρτέλ, με πολιτική κάλυψη και ανοχή, εμμένει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ. «Υπάρχουν συμφέροντα που δεν έχουν σχέση μόνο με τα κόμματα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Τζουμάκας και αναρωτήθηκε: «όταν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν σκόνη αντί για φρέσκο γάλα και κερδοσκοπούν πάνω από 20% - 30%, τότε αυτό τί είναι;».
Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα, το καρτέλ συνδέεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν ελέγχους πολλοί οργανισμοί αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος σε απάτες, κερδοσκοπίες ή προσμίξεις προϊόντων.
Ο κ. Τζουμάκας τόνισε ότι είναι ιστορική ευκαιρία για την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι έκλεισε ο κύκλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που η ίδια έφτιαξε και πρότεινε να ψηφιστεί στη Βουλή νέα διάταξη η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η ηγεσία της οποίας και το προσωπικό της θα ορίζονται από τη Βουλή, «ώστε να μην εμπλέκεται κανένα κόμμα, κανένας πρωθυπουργός, κανένας υπουργός και κανένας επιχειρηματίας».
Πηγή: skai.gr