"Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου"

"Η Ελλάδα είναι και πάλι ενεργή, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη δίπλα στην Κύπρο. Είμαι στο πλευρό σας, δίπλα στις επίμονες και άοκνες προσπαθειές σας και από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε πολύ στενά μαζί και εδώ και στην Ευρώπη, για να πετύχουμε αυτό που επιθυμεί ο λαός της Κύπρου", είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια λίγο πριν την έναρξη της κατ`ιδίαν συνάντησής τους στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία.

"Καλή επιτυχία στο έργο σας. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Είναι βάλσαμο για μένα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να επανενωθεί η Κύπρος και να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, ενώ έχω και τη βεβαιότητα ότι η παλιά φιλία μας και η συνεργασία μας αποτελούν εγγύηση για τη συνεργασία μας από εδώ και πέρα", απάντησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου πραγματοποιεί από τη Δευτέρα το πρωί την πρώτη διήμερη επίσημη επίσκεψή του, στην Κύπρο ως πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο κ. Δ. Χριστόφιας ενώ επιθεώρησαν άγημα καταδρομέων της Εθνικής Φρουράς, το οποίο απέδωσε τιμές.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος βρίσκεται στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των κκ Παπανδρέου και Χριστόφια διεξήχθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr