Η αντιπολίτευση για την απεργία στο μετρό και την παρέμβαση Μητσοτάκη

Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος με αφορμή την σημερινή απεργία στο μετρό, προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για τον ορισμό προσωπικό ασφαλείας κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για τη γνωστή συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού, «μια εργασιακή ομάδα ενάντια τους Έλληνες πολίτες», έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής, μιλώντας στον Real FM.

«Άκουσα για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού, είχα ακούσει νωρίτερα τον αρμόδιο υπουργό που βγήκε για τη στάση στο Μετρό με τον γνωστό τρόπο, δηλαδή κοινωνικός αυτοματισμός, προκειμένου να δικαιολογηθούν μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι εξ όσων πρόλαβα να δω καταγγέλλουν υποστελέχωση και τις εργασιακές συνθήκες και με βάση αυτό όπως έχουν δικαίωμα κάνουν απεργία. Από εκεί και μετά το να στρέφουμε πάλι, ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που εμποδίζουν τη χώρα, είναι ένα αφήγημα που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν«, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

ΚΙΝΑΛ: Σε διάσταση με την κοινωνία η απεργία - Όχι σε γενικεύσεις

«Η λανθασμένη απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό, οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών στο Λεκανοπέδιο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος Αλλαγής.

Και προσθέτει: «Δεν συμφωνούμε με αυτή την πρακτική, που οδηγεί σε διάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος με την κοινωνία. Πρακτική που δυστυχώς εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης για να γενικεύσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις νομοθετικές παρεμβάσεις, εις βάρος του συνόλου των συνδικάτων και των εργαζομένων».

Παπαρήγα: Kρατική καταστολή που στηρίζεται στην εργοδοτική βία

Στο θέμα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και η Αλέκα Παπαρήγα, πρώην γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Απευθυνόμενη προς τη ΝΔ και απαντώντας στο επιχείρημα ότι δεν μπορεί κάθε μέρα να κλείνουν 1.000 άνθρωποι τους δρόμους, η κ. Παπαρήγα είπε «μια χώρα να μου πείτε στον κόσμο που πήραν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι σε ένα κλάδο και μια κινητοποίηση». Πάντα λιγότεροι βγαίνουν στο δρόμο πρόσθεσε, αλλά χάρη σε αυτούς, όλοι οι εργαζόμενοι που έμειναν «απαθείς ή φοβισμένοι» κέρδισαν κατακτήσεις.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα καλέσει τους εργαζόμενους να μη σεβαστούν αντεργατικούς νόμους.

«Βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τις ανάγκες της εργατικής τάξης με τις ανάγκες εκείνων που τους εκμεταλλεύονται», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η Αλέκα Παπαρήγα.

Πηγή: skai.gr