Η ακτινογραφία του νέου κυβερνητικού σχήματος . Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης

Χωρίς αλλαγές στα βασικά υπουργεία, αλλά με ονόματα που θα συζητηθούν, όπως αυτό της Κατερίνας Παπακώστα, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, ο τρίτος κατά σειρά για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 13 νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και την Κατερίνα Παπακώστα.
Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Σταύρος Κοντονής, η Λυδία Κονιόρδου, ο Ευάγγελος Αποστόλου και ο κ. Τσιρώνης.

Σημειώνεται πως στο νέο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν 6 γυναίκες ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση με τις κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα να αναλαμβάνουν καθήκοντα υπουργού και υφυπουργού αντίστοιχα. Σημειώνεται επίσης πως το μέχρι πρότινος υφυπουργείο προστασίας του Πολίτη είναι πλέον Υπουργείο. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός πρότεινε στον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θέση την οποία αρνήθηκε.

Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα εδώ 
Πηγή: skai.gr