Η τριτοβάθμια εκπαίδευση κεντρικός πυλώνας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

«Κεντρικό πυλώνα για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», χαρακτήρισαν την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης, σε κοινή τους δήλωση μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Τετάρτης.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα της ΕΘΑΑΕ, και είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την ηγεσία του Καθηγητή Περικλή Μήτκα, τον οποίο συγχαίρουμε για την εξαιρετική πορεία του μέχρι τώρα ως Προέδρου της ΕΘΑΑΕ καθώς και για τον τρόπο που χειρίστηκε την έναρξη λειτουργίας της Αρχής, εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης. Προσβλέπουμε στη στενή και εποικοδομητική συνεργασία για την ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», δήλωσαν οι κ.κ. Κεραμέως και Διγαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΘΑΑΕ αποτελείται από: τον πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ Περικλή Μήτκα και τα μέλη Γεώργιο Χρούσο, ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, 'Αγγελο Χανιώτη, καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Princeton, Χρύσα Κουβελιώτου, καθηγήτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστημών Αστρονομίας, Φυσικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου George Washington και Γιώργο Δουκίδη, καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η υπουργός και ο υφυπουργός χαιρέτισαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, την συνεδρίαση και ανέπτυξαν τις πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη για την ενίσχυση του αυτοδιοίκητου, της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας των ΑΕΙ, και εν γένει τη συνολική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ