ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατά Γκαργκάνα

«Ο κ. Γκαργκάνας επαναλαμβάνεται μονότονα και μονόπλευρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος. «Οι νεοφιλελεύθερες συνταγές, αναφέρει η ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, απεναντίας αυξάνουν και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην αύξηση της απασχόλησης, στη δίκαιη κατανομή του κοινωνικού πλούτου. Με αυτά σαν αιτήματα, ΓΣΕΕ και εργαζόμενοι, θα απαντήσουν αγωνιστικά».
«Οι θέσεις του κ. Γκαργκάνα προμηνύουν νέα βάρη για τους εργαζόμενους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Η ίδια θεωρεί τον κ. Γκαργκάνα ως «προπομπό αποφάσεων και μέτρων, από το ρόλο του ως θεματοφύλακα των τραπεζικών συμφερόντων» και προειδοποιεί ότι αν προωθηθεί μία πολιτική με νέες ιδιωτικοποιήσεις, αφαίρεση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, θα οδηγήσει τη χώρα ακόμα πιο πίσω ως προς την ανισοκατανομή του πλούτου σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Τέλος, κατηγορεί το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για «σύμπλευση με τις απόψεις απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας» και εκφράζει φόβο για τη δημιουργία ενός πεδίου έντονων κοινωνικών συγκρούσεων που εκ των πραγμάτων θα αφαιρέσουν από την οικονομία την κοινωνική δυναμική της και θα οδηγήσουν σε βαθειά κρίση.
Πηγή: skai.gr