Κλείσιμο

Γιαννάκου: Δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, εφόσον τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, ανακοίνωσε επισήμως από τη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, που είχε εκφράσει εξ αρχής σφοδρές διαφωνίες με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του, ζητώντας από κοινού με την Όλγα Κεφαλογιάννη αλλαγές, μέσω της κατάθεσης 10 τροπολογιών.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προσωπικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι αμφισβητεί το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και μάλιστα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκε με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στην οποία όπως είπε η κ. Γιαννάκου – υποστήριξε ότι οι ενστάσεις της ίδιας και της κ. Κεφαλογιάννη – απορρέουν από προσωπικά τους βιώματα. "Προέρχονται από την κοινή λογική και την επιστημονική γνώση", αντέτεινε η ίδια φανερά ενοχλημένη. 

Η Μαριέττα Γιαννάκου επέμεινε ότι το νομοσχέδιο είναι γονεοκεντρικό αντί να βάζει στον πυρήνα του το συμφέρον του παιδιού, ότι η από κοινού αλλά και «εξίσου» γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο υπαινίσσεται ίσο χρόνο και μειωμένη διατροφή και υποστήριξε ότι εντέλει θα πυροδοτήσει περισσότερες εντάσεις και προσφυγές στα δικαστήρια.

Να ψηφίσει κατά συνείδηση στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, έχει αποφασίσει και η Όλγα Κεφαλογιάννη μετά τη Μαριέττα Γιαννάκου, φωτογραφίζοντας η ίδια από τη Βουλή το «ΟΧΙ» που θα πει σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας, αν και δεν το είπε εξίσου ξεκάθαρα.

Η κ. Κεφαλογιάννη επέρριψε την ευθύνη για την κατάληξη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον ότι κόντρα στις αρχές της ΝΔ, αντί να ενώνει διχάζει και αντί να επιλύει προβλήματα στέκεται εμμονικά σε ρυθμίσεις που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του παιδιού, αλλά κινούνται σε γονεοκεντρική λογική.

Η ίδια επέμεινε πως με την «εξίσου» εκτός από κοινού γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο και το μαχητό τεκμήριο του 1/3 επικοινωνίας του συνολικού χρόνου του παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει, ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτική εναλλασσόμενη κατοικία. 

Πηγή: skai.gr