Για όλα Καραμανλής - Σαρκοζί

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Θα προηγηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, στο πρωθυπουργό Μέγαρο, ενώ ο κ. Καραμανλής θα γίνει δεκτός και από τον τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και πρωτεργάτη της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ζισκάρ ντ΄ Εστέν.

Καραμανλής Σαρκοζί αναμένεται να συζητήσουν για την ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση στη μεταρρυθμιστική συνθήκη, την προοπτική διεύρυνσης, την Τουρκία, την ευρωπαϊκή πολιτική στα Δ. Βαλκάνια, την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, την κοινή αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και του προβλήματος της μετανάστευσης.

Θα συζητήσουν επίσης τη γαλλική πρόταση για τη Μεσογειακή Ένωση και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναμένεται ότι θα διερευνήσουν τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών τους.

Τον κ. Καραμανλή συνοδεύει στο Παρίσι η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα συναντηθεί με το γάλλο ομόλογό της, Μπερνάρ Κουσνέρ, όπου ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στο Κόσοβο και στη Μέση Ανατολή.
Πηγή: skai.gr