Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ: Έχουν ήδη καταρρεύσει οι λόγοι για τους οποίους συστήθηκε η προανακριτική

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ βρέθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή «Σήμερα», όπου δήλωσε πως δεν αποφασίζει η πλειοψηφία για κάτι που δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει και προσέθεσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να βάζει πλάτη στα ακροδεξιά στοιχεία και στη μισαλλοδοξία.

«Έχουν ήδη καταρρεύσει οι λόγοι για τους οποίους συστήθηκε η προανακριτική» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο βούλευμα του συμβουλίου Εφετών.

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τόσο η πρόταση των 30 βουλευτών για τη σύσταση προανακριτικής όσο και το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση της κυρίας Τουλουπάκη στηρίζονται στις καταθέσεις του Ιωάννη
Αγγελή και της Ελένης Ράικου, οι οποίες χαρακτηρίζονται στο βούλευμα από τέσσερις Εφέτες ως αόριστες αναφορές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Σχετικά με την ουσία του σκανδάλου Novartis, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο».

Παρακολουθήσαμε χθες το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης στο kontra channel. Όχι πως είδαμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν αλλά έχει σημασία να δούμε την έκταση του σκανδάλου και τους χειρισμούς από τη μεριά της
Novartis».

«Για το σκάνδαλο δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο αίτημα εξαίρεσης των δύο μελών της προανακριτικής, Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τηρούνται οι κανόνες σε μία Δημοκρατία. Το ερώτημα απευθύνεται στο
προεδρείο της επιτροπής το οποίο καλείται να απαντήσει. Αυτή η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να εξαιρέσει. Αυτή η πράξη μπορεί να επιφέρει θέμα ακυρότητας των αποφάσεων της επιτροπής. Δεν αποφασίζει η πλειοψηφία για κάτι που δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει».

Όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού υπενθύμισε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, μας κατηγορούσε για πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλεγε και ότι όταν πάρει την εξουσία θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές μέσω επαναπροωθήσεων, καλύτερης φύλαξης και λοιπά. Τώρα μετά από όλα αυτά δηλώνουν ότι είναι μη διαχειρίσιμο το πρόβλημα, όπως ανέφερε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χθες στις Βρυξέλλες».

Η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση εμείς θα βάλουμε πλάτη στη διαχείριση του προσφυγικού και το έχουμε ήδη κάνει. Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν πρέπει να βάζει πλάτη στα ακροδεξιά στοιχεία και στη μισαλλοδοξία».

«Χθες στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου ο κ. Χρυσοχοίδης διαπίστωσε πόσο επιφυλακτικοί είναι οι ευρωβουλευτές - ακόμη και του ΕΛΚ - για την αποτελεσματικότητα του νέου νόμου για το άσυλο», προσέθεσε.

Τέλος, σχετικά με προωθούμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «κανένας δεν είπε ότι δεν είναι αδίκημα η κατοχή μολότοφ» αλλά αναρωτήθηκε «με ποια λογική μετατρέπεται το αδίκημα αυτό σε κακούργημα και παραμένει πλημμέλημα η οπλοκατοχή. Αυτό είναι το θέμα προς συζήτηση».

Πηγή: skai.gr