Γεροβασίλη: Έσπασε ένας κύκλος εγκληματικής δράσης στις φυλακές

«Τη συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της αστυνομίας», η οποία «έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης μέσα και έξω από τις φυλακές» τονίζει σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη τοποθετήθηκε μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της «μαφίας των φυλακών» από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Υπενθυμίζεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε βάρος 13 μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες, εκβιάσεις, εμπορία ναρκωτικών, και σωρεία άλλων εγκληματικών ενεργειών, ενώ τα νήματα κινούσαν ηγετικά στελέχη μέσα από τις φυλακές.

Η πλήρης δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: 
«Η συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της Αστυνομίας έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης, μέσα και έξω από τις φυλακές.

Εξιχνιάστηκαν ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί, ενώ σημαντικό είναι ότι ο μεθοδικός χειρισμός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέτρεψε την τέλεση εγκλημάτων, των οποίων ο σχεδιασμός και η εκτέλεση βρισκόταν σε εξέλιξη.
Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κινούσαν τα νήματα του αίματος μέσα από τις φυλακές.

Το κουβάρι αυτής της δύσκολης υπόθεσης ξετυλίγεται με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των 13, που ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.
Τα κομμάτια ενός δύσκολου παζλ συμπληρώνονται, οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.»