Η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει διαρκώς για να αμβλύνει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης για τους ευάλωτους, ταυτόχρονα ενισχύει το εισόδημα των πολιτών, ενώ παράλληλα θα αναμένει την παρέμβαση της ΕΕ για την αγορά ενέργειας, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ζητά την παρέμβαση της ΕΕ για να μπει πλαφόν στις τιμές ενέργειας τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη άσκηση.
Επισήμανε ότι οι αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου βάζουν μπροστά την ανάγκη να προχωρήσουμε σε εξορύξεις στη χώρα και αυτό που φαινόταν τα προηγούμενα χρόνια μη ελκυστικό τώρα εμφανίζεται αναγκαίο.
Δήλωσε ότι οι έρευνες θα γίνουν με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια προκειμένου να μην προκληθεί δυσμενές περιβαλλοντικό στίγμα.
- ΚΙΝΑΛ για υδρογονάνθρακες: Ο Μητσοτάκης «ξεπάγωσε» τις έρευνες που «πάγωσε» η κυβέρνησή του
- Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β', συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Μητσοτάκης: Επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε έξι περιοχές
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα. Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Skai.gr.