Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3: Τραπεζική ευθύνη. Το δυσανάλογο θα πάψει

Στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το μεσημέρι  θα αναδειχτεί το ζήτημα της εταιρικής ευθύνης δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο Υπουργός  Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

«Η πολιτεία, πρόσθεσε, θα σταθεί δίπλα στο Τραπεζικό Σύστημα αλλά από την άλλη θα πρέπει να υπάρξει τραπεζική ευθύνη  απέναντι στους πολίτες και ότι είναι δυσανάλογο και επιβαρυντικό θα πρέπει να πάψει».
  
Ο κ Γεραπετρίτης χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική θεσμική τομή της μεταπολίτευσης το νόμο για την ψήφο των ομογενών  σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό που συμφωνήθηκε δεν είναι αυτό που εμείς θέλαμε να κάνουμε. 
 
Αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη και τις αντιδράσεις του Σύριζα ο κ Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα. Η προανακριτική επιτροπή, είπε,  δεν ασχολείται με τη Novartis.Κρίνεται μόνο το ζήτημα  της χειραγώγησης.
 
Σε ότι αφορά την ανάθεση της εσωτερικής διαχείρισης του μεταναστευτικού στον Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δεν στρατιωτικοποιείται η διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά ο κ Στεφανής θα συντονίσει όσο πιο καλύτερα γίνεται τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: skai.gr