Γεωργιάδης: Τα επόμενα 2-3 χρόνια στην Ελλάδα θα είναι για την οικονομία μας έτη κοσμογονίας

«Εάν όλα αυτά που συμβαίνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιηθούν σε πραγματικά project, και δεν έχω αμφιβολίες ότι θα γίνει, τότε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια στην Ελλάδα, θα είναι για την οικονομία μας έτη κοσμογονίας. Σήμερα είχα στις 8:30 το πρωί ραντεβού με fund, εξαγοράζουν δύο ξενοδοχειακές μονάδες για να τις ανακαινίσουν και να τις κάνουν πεντάστερες σε δύο μεγάλα ελληνικά νησιά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας, σήμερα, στον realfm 97,8.

Ερωτηθείς πώς εξελίσσεται η υπόθεση της Pitsos, απάντησε: «Εξελίσσεται πολύ καλά. Είχα χθες συνάντηση με τον κ. Μπακατσέλο. Προχωρά η διαδικασία πώλησης όλων των μηχανημάτων παραγωγής από την πρώην εταιρεία στην Pyramis. Και έχουν γίνει και οι πρώτες προσλήψεις από τους πρώην εργαζομένους της Pitsos. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν επαναπροσληφθεί όλοι και θα έχουμε παραγωγή των προϊόντων με τον Brand Pyramis. Όλοι όσοι δούλευαν μέχρι 31 Μαρτίου στην Pitsos θα προσληφθούν στην Pyramis».

   Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού και την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη χώρα μας, ο υπουργός σημείωσε: «Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν μια κακή απόφαση, όχι μόνο για την Ελλάδα. Η Μεγάλη Βρετανία πήρε μια απόφαση που περίπου έκλεισε το Ηνωμένο Βασίλειο στον εαυτό του. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι μια εσωτερική πολιτική, αλλά είναι μια κακή απόφαση για τον ελληνικό τουρισμό. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να φτάσουμε το 40% του 2019, να είμαστε περίπου στο διπλάσιο από πέρσι δηλαδή. Είμαστε εντός αυτών των στόχων και εντός χρονοδιαγράμματος» σχολίασε για τον τουρισμό.

   «Πιστεύω ότι τον στόχο του 40% του τουρισμού του 2019 θα τον πιάσουμε» υπογράμμισε ο υπουργός.

   Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

   Σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι: «Ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και αφού συμφωνήσουμε με την επιτροπή, να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, που θα δημοσιοποιήσουμε, όλων των δραστηριοτήτων, και της μουσικής και των νυχτερινών κέντρων και των φροντιστηρίων και των εσωτερικών χώρων εστίασης και των πάντων. Έχουμε ήδη φτιάξει το χρονοδιάγραμμα και είμαστε σε επαφή με τους ειδικούς. Θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ο στόχος είναι να δημοσιοποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ώστε να ξέρει η κάθε επιχείρηση και ο κάθε πολίτης πώς θα οργανώσει τη δουλειά του»

   Ανατιμήσεις

   Σχετικά με την πορεία των διεθνών τιμών στις πρώτες ύλες και σε βασικά αγαθά, ο υπουργός είπε: «Αυτή τη στιγμή κάνουμε διεξοδική συζήτηση οι υπουργοί Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό το φαινόμενο. Υπάρχουν δύο απόψεις γιατί συμβαίνει αυτό, είναι παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών. Η μία είναι ότι είναι ένα παροδικό φαινόμενο και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει απορροφηθεί, προέρχεται από τη διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της πανδημίας. Η δεύτερη άποψη είναι ότι πρόκειται για την έναρξη ενός νέου πληθωριστικού κύκλου και συνδέεται με το γεγονός ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ μοίρασαν πολύ μεγάλα πακέτα στήριξης των οικονομικών. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι θα γίνει. Παρακολουθούμε το φαινόμενο όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες».

   Εγκαίνια Eco Fest 2021

   Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγκαινίασε σήμερα με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, το Eco Fest 2021, ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και την βιώσιμη μετακίνηση.

   Σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός υπενθυμίζει ότι: «Το EcoFest 2021 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής, Νέα Μητροπολιτική Αττική.

   Τελεί υπό τις αιγίδες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ και της ΕΟΚ.

   Πρόκειται για άλλη μια πρωτοβουλία της Πολιτείας που έρχεται να προστεθεί στην έμπρακτη προσπάθεια που γίνεται να αναδειχθούν νέες εταιρείες, τεχνολογίες και πρακτικές στο χώρο της πράσινης ανάπτυξης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ