Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Οι επενδυτές έβλεπαν Τσίπρα και έστριβαν (Video)

Για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μεσαία τάξη αλλά και για την αντιπαράθεση του έχει ξεσπάσει με την αξιωματική αντιπολίτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ’δωνις Γεωργιάδης. 

«Η πολιτική που εξήγγειλε στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως προσανατολισμένη στην μεσαία τάξη. Για παράδειγμα η διεύρυνση των δικαιούχων για τις 120 δόσεις και η μείωση των επιτοκίων για τις 120 δόσεις παράδειγμα», είπε ο ’δωνις Γεωργιάδης και εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να εντάξει στη ρύθμιση των 120 δόσεων της επιχειρήσεις. 

«Τη λέξη καμένη γη εμείς δεν την έχουμε πει. Και δεν την έχουμε πει γιατί ο κ. Τσίπρας μετά τις αυταπάτες του καλοκαιριού του 2015 έκανε συμφωνία με τους δανειστές. Υπέγραψε μνηξμόνιο. Εφαρμόζοντας μνημονιακή πολιτική και όχι αντιμνημονιακή πολιτική που διαφήμιζε, πολιτική του ηττημένου κατά τους ΣΥΡΙΖαίους κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα όχι ο Τσίπρας αλλά το μνημόνιο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Και συνέχισε: «Το μνημόνιο του Τσίπρα είχε μία ουσιώδη διαφορά από το μνημόνιο του Σαμαρά. Ποια ήταν η διαφορά; Το μνημόνιο του Σαμαρά έκανε μεταρρυθμίσεις έναντι μειώσεων φόρων και το μνημόνιο του Τσίπρα έβγαζε έξω τις μεταρρυθμίσεις και αύξανε τους φόρους. Τι κάνει τώρα ο Μητσοτάκης; Φέρνει μεταρρυθμίσεις και μειώνει τους φόρους».

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από πολιτική επιλογή δεν προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις και δεν ήταν σε θέση να άρει πλήρως τα capital controls γιατί τα επιτόκια δανεισμού της χώρας ήταν κατά 2 μονάδες πιο ψηλά σε σχέση με τώρα. «Δεν είχε συνταγματικό δικαίωμα να μείνει μέχρι τον Οκτώβριο; Αποφάσισε να πάει σε εκλογές. Αν ήταν έτοιμος να τα κάνει γιατί δεν έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο να τα κάνει; Διότι δεν θα τα έκανε. Έβλεπαν οι επενδυτές Τσίπρα και έστριβαν δεν μπορούσαν να αρθούν τα capital controls», ανέφερε ο ’δωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι εμφανίζεται ως αντισυστημικός από το πολυτελές θέρετρο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας και από το κότερο της κυρίας Παναγοπούλου. «Είναι παρά πολύ ωραίο να είσαι στο κότερο της κυρίας Παναγοπούλου και να φαντάζεσαι τον εαυτό σου Τσε Γκεβάρα. Αν θέλεις να είσαι ο Τσε Γκεβάρα όμως δεν μπορείς ούτε να είσαι στη λίμνη Κόμο ούτε στο κότερο. ’ρα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πουλάει αντισυστημικότητα. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας φίλος της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε. Δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος που λέει ο κ. Σόιμπλε ότι τους βοήθησε στο Σκοπιανό και να εκφράζεις τον λαό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων ο ’δωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «Ο αρμόδιος υπουργός που ι έκανε στις σχετικές διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν είχε συμφωνηθεί καμία μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων. Και αν το είχαν συμφωνήσει γιατί το κράταγαν κρυφό από τον ελληνικό λαό προεκλογικά;».

Επιπλέον σημείωσε ότι «αντιδράμε στο ψέμα. Δεν το είχαν συμφωνήσει. Δεν το είχαν καν ζητήσει γι’ αυτό ο κ. Σόιμπλε τους έπλεκε το εγκώμιο. Αφού είπαν ένα κάρο ψέματα και έχασαν ένα κάρο εκλογές στην Ελλάδα συνεχίζουν μετεκλογικά και πάλι λένε ψέματα. Πρέπει να αποκτήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποια σχετική σχέση με την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε θέσει αυτό το θέμα καν». 

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση και προεκλογικά υποστήριξε ότι δεν θα θέσει το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων άμεσα αλλά αφού προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. «Λέγαμε ότι όχι δεν θα το θέσουμε αμέσως. Γιατί πιστεύουμε ότι η σωστή τακτική δεν είναι να το θέσουμε από την πρώτη ημέρα και να μας πουν όχι. Η σωστή τακτική είναι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να χτίσουμε μία Ελλάδα με αξιοπιστία και φήμη και τότε να πάμε να το ζητήσουμε. Είτε ακούγεται μακροπρόθεσμο είτε όχι είναι αυτό που λέγαμε προεκλογικά», ανέφερε ο ’δωνις Γεωργιάδης και προειδοποίησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιμένουν στην κριτική σε αυτό το θέμα «γιατί θα βρεθούν και πάλι εκτεθειμένοι».

Πηγή: skai.gr