Πεπεισμένος πως η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει δεχτεί πιέσεις στους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την έκπληξή του με την αποκάλυψη πως η κ. Τουλουπάκη έδωσε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του για την υπόθεση – κάτι που απαγορεύεται δια νόμου.

Κατήγγειλε πως η εισαγγελέας παραβίασε εν γνώσει της τον ποινικό κώδικα κι ότι πρέπει να απολογηθεί στην Δικαιοσύνη διότι αποφάσισε να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως πλέον υπάρχει «θέμα δημοκρατίας», διότι οι εξελίξεις καταδεικνύουν πως βλάπτεται το ίδιο το πολίτευμα. Συμπλήρωσε πως η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαιώματά της.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στηλίτευσε την συνολική διαχείριση των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για την Novartis, λέγοντας πως τα ονοματεπώνυμα τους είναι γνωστά σε όλους.

Σημείωσε δε πως είναι αδιανόητο οι εισαγγελικές Αρχές να επιτρέπουν στους προστατευόμενους μάρτυρες να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου.

Πηγή: skai.gr