Γεωργιάδης: Επιτυχία των επιχειρήσεων για να πάει όλη η κοινωνία μπροστά

«Θέλουμε την επιτυχία των επιχειρήσεων για να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Όλη η κοινωνία θα πάει μπροστά αν κάνουμε το καθήκον μας. Όμως δεν φτάνει μόνο να είναι σταθερή η κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται η ενεργοποίηση και των επενδυτών».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ’δωνις Γεωργιάδης σε ομιλία στο δείπνο του συνεδρίου του Economist.

Ο υπουργός αναφέρθηκε αρκετές φορές στη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση των επενδύσεων. «Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι τεράστιες και ήταν ιστορική ανωμαλία ότι για κάποιες δεκαετίες το εθνικό μας όραμα ήταν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι»

Η ισχυρή πλειοψηφία που κατέχει η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός, εξασφαλίζει πολιτική σταθερότητα για την επόμενη τετραετία και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική και για το επενδυτικό περιβάλλον.

«Ο πρωθυπουργός πέτυχε να πει όλα τα σωστά πράγματα και να κερδίσει και αυτό μας δίνει την πολιτική εξουσιοδότηση να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά και να κάνουμε αυτό για το οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός, δηλαδή να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε επιχειρηματικά φιλική χώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος συνέχισε ότι, όποιος θέλει να κάνει επένδυση, να ξέρει ότι δεν θα βρει το κράτος απέναντι αλλά το σύνολο του κράτος στη διάθεσή του.

Γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και την ομάδα του, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις και με τα επιμελητήρια, τον ΣΕΒ και με άλλους φορείς για να ετοιμαστεί το προσχέδιο του νόμου που αφορά στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας έως τέλος Ιουλίου προκειμένου να ψηφιστεί έως το τέλος Αυγούστου, πριν από τη ΔΕΘ όπου θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της χώρας.

«Έχουμε σχέδιο και ξέρουμε και πως θα το πετύχουμε, για να γίνει πράξη μια Ελλάδα που δεν θα μας θυμίζει τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος θα βρει τον δρόμο να επανακαθορίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα έχουν όλοι μερίδιο από την επιτυχία» σημείωσε ο υπουργός.

«Θέλω να παρουσιάσουμε έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα», συνέχισε ο ίδιος, «και να κριθούμε από το αποτέλεσμα. Ήδη μία από τις εμβληματικές επενδύσεις στο Ελληνικό Θα ξεκινήσει εντός στου 2019. Όσα εμπόδια και να βρούμε θα τα ξεπεράσουμε γιατί το έργο πρέπει να γίνει» είπε.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «η χθεσινή έξοδος στις αγορές αποτέλεσε τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδος».