Γεωργαντάς-ΣΚΑΪ: Με το αϋλο συναινετικό διαζύγιο χωρίζεις μέσω υπολογιστή

Για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, που πλέον μπορεί να υλοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr. μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. 

Όπως εξήγησε, το συναινετικό αϋλο διαζύγιο δίνει τη δυνατότητα σε ένα ζευγάρι που επιθυμεί να χωρίσει, να το πράξει χωρίς να μετακινηθεί κανένας από το σπίτι του ή το γραφείου του , χωρίς να χρειαστεί να συναντηθούν οι δυο τους σε κοινό σημείο για να υπογράψουν. 

«Απλά με τη νομική συμπαράσταση η οποία είνια αναγκαία σε όλα αυτά τα βήματα και σε μια εφαρμογή η οποία έχει δημιουργηθεί θα δηλώνουν την επιθυμία τους, θα επικυρώνουν το συμφωνητικό το οποίο θα κάνουν οι δικηγόροι και στη συνέχεια θα επικυρώνουν την διαδικασία και θ αβγαίνει το διαζύγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Σημειώνεται ότι ο συμβολαιογράφος μπορεί να συνδέεται και να καταγράφει το ληξιαρχικό γεγονός.

«Χωρίζεις μέσα από τον υπολογιστή μέσα από τις αναγκαίες δικλείδες που πρέπει να τηρούνται από το νόμο, δηλαδή το 10ημερο για να αλλάξεις γνώμη, η νομική συμπαράσταση που είνια απαραίτητη. Είναι μόνο για τα συναινετικά», πρόσθεσε ο υφυπουργός. 

Τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα θα είναι λειτουργική. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr