Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Στήνετε το κομματικό κράτος της Δεξιάς και στην εκπαίδευση

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να κομματικοποιήσει την εκπαίδευση κατηγόρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το ράβε ξήλωνε της ΝΔ στην εκπαίδευση συνεχίζεται με μοναδικό στόχο τον κομματικό έλεγχό της. Διώχνει τα ροζ στελέχη και έρχονται οι γαλάζιοι. Με ξαφνική τροπολογία, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς καμία αξιολόγηση. Μόνο προσόν το κομματικό διαβατήριο», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για τα διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε το γεγονός ότι επί έναν χρόνο η υπουργός Παιδείας αρνείται να καταργήσει τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρει τις διαφανείς διαδικασίες του νόμου 3848/2010 για τις δομές και την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.

«Kύριε Μητσοτάκη, στήνετε το κομματικό κράτος της Δεξιάς και στην εκπαίδευση. Αυτό εννοούσατε όταν μιλούσατε για μεταρρυθμίσεις; Μας γυρίζετε πολλά χρόνια πίσω, παίζετε επικίνδυνα παιγνίδια με το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ