Γεννηματά: Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Γεννηματά: Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Η βία οι συγκρούσεις ο αυταρχισμός οι επιτάξεις και τα ΜΑΤ δεν λύνουν τα πρόβλημα των νησιών απλά δημιουργούν νέα κρίση.» είπε ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας: «Την πολιτική πυγμή θα πρότεινα να τη δείξετε στην Ευρώπη εκεί που είστε άφωνοι προθυμοι και δεδομένοι κι όχι στους απεγνωσμένους κατοίκους».

Η διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαλούμ. Η κ. Γεννηματά έκλεισε την αναφορά της λέγοντας ότι ένα σοβαρότατο πρόβλημα εθνικής σημασίας απαιτεί εθνική συνεννόηση.

Στο κύριο κομμάτι της ομιλίας της, για το ασφαλιστικό, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνει «μακιγιάζ». Το νέο νομοθέτημα θα μπορούσε να ονομασθεί «νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση», σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, που τόνισε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται.

«Μείωση συντάξεων, ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης και κοροϊδία των συνταξιούχων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.», είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή η κ. Γεννηματά.

Τέλος, επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής όπως καταψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου, έτσι και σήμερα καταψηφίζει το νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ