Γεννηματά για δηλώσεις Ερντογάν: «H πολιτική κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα»

«Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να κινητοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση και να πιέσουν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ, για άμεσες και αποφασιστικές αντιδράσεις. H πολιτική κατευνασμού δεν φέρνει αποτελέσματα», σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πρόσθεσε πως το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων πολιτών που θέλουν ειρήνη και δημοκρατία, είναι ευθύνη όλων.

Τόνισε ότι «καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι δηλώσεις του Ερντογάν στα Κατεχόμενα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και Κατοχής στην Κύπρο» και υπογράμμισε ότι «για άλλη μια φορά, ο Τούρκος Πρόεδρος περιφρόνησε τις αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την ίδια τη βούληση της μεγαλύτερης μερίδας των Τουρκοκυπρίων.

Με ύφος αποικιοκράτη, επανέλαβε ότι μόνη λύση για το Κυπριακό είναι η δημιουργία δύο κρατών, ανακοίνωσε δωρεές για νέα κτίρια, καθώς και το μονομερές άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων» επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ