Γεννηματά: Fake news ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για δήθεν ντέρμπι με στόχο ψηφοφόρους

«Να μην πάνε στην κάλπη παγιδευμένοι και να υπερβούν τα ψεύτικα διλήμματα, να μην εγκλωβιστούν σε fakenews που είναι σε πλήρη συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και των χορηγών τους, όπως έκαναν και στις δυο τελευταίες εκλογές», καλεί τους πολίτες η πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ. «Μιλάνε για δήθεν ντέρμπι για να υφαρπάξουν τις τελευταίες μέρες προοδευτικούς ψηφοφόρους. Το κόλπο πάλιωσε όμως και δεν πιάνει πια και οι πολίτες ανταποκρίνονται στο προοδευτικό προσκλητήριο του Κινήματος Αλλαγής» προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα. «Δίνει δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για μια Ευρώπη με προοδευτική ατζέντα, δίκαιη, δημοκρατική, μακριά από τις συντηρητικές πολιτικές της ακραίας λιτότητας. Βάζει φρένο στο φασισμό, το ρατσισμό, τους εθνικισμούς, τον τυχοδιωκτικό λαϊκισμό που απειλούν την Ευρώπη», υπογραμμίζει. Παράλληλα υποστηρίζει ότι «η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι μήνυμα προοδευτικής αλλαγής και για την Ελλάδα. Βάζει τέλο στα διχαστικά αδιέξοδα και εκβιαστικά διλήμματα, που αναπαράγουν οι κοκορομαχίες παλιάς και νέας δεξιάς των κ.κ. Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας δυναμικής πορείας για οριστική έξοδο από την κρίση με ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Θέτει ως στόχο για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής το να δοθεί δυνατά το μήνυμα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών. «Να γίνει το κρίσιμο βήμα για την προοδευτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν. Για αυτό απευθυνόμαστε στους πολίτες και ζητάμε ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής τώρα. Για να πάμε τη ζωή μας και την Ελλάδα μπροστά», δηλώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Επικρίνει τον Κ. Μητσοτάκη για τη θέση του περί χαμένης ψήφου, τονίζοντας ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες. «Τη μια χαρακτηρίζει χαμένη την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και την άλλη δήθεν μας καλεί σε συνεργασία», σημειώνει.

Κατακρίνει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να κρύβει τη στελεχιακή του γύμνια πίσω από στελέχη του ΚΙΝΑΛ αφού, όπως υποστηρίζει, «ο κ. Τσίπρας απλά δεν είχε τα κότσια, ούτε τις δυνάμεις να κατεβάσει δικούς τους υποψήφιους». Επίσης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν μπορεί ούτε καν να υποδυθεί το νέο ΠΑΣΟΚ με την εξαγορά μεμονωμένων στελεχών, χωρίς πια καμία επιρροή στην κοινωνία, με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες, καθώς ο λαός ξέρει να διακρίνει το αυθεντικό από κάθε είδους κακέκτυπο. «Η καρδιά των προοδευτικών πολιτών χτυπά στο Κίνημα Αλλαγής, όλο και πιο δυνατά, ξυπνώντας τον "κοιμώμενο γίγαντα της Κεντροαριστεράς" για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

Υποστηρίζει ότι για τα ζητήματα ηθικής που έχουν προκύψει για τον πρωθυπουργό και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ,την ενοχλεί περισσότερο η υποκρισία του που δεν έχει όρια .«Όταν έχεις ασκήσει την πιο ταξική πολιτική υπέρ των ελίτ, εναντίον των φτωχών και της μεσαίας τάξης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις ελίτ, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς;», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Για τη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με τη ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά είναι κατηγορηματική: «η ιστορική αποστολή της προοδευτικής παράταξης δεν έχει σχέση με ρόλους κομπάρσου ή συμπληρώματος κανενός. Χαράξαμε αυτόνομη πορεία. Αυτή είναι η σταθερή μας θέση. Η ΝΔ είναι διαχρονικά και σταθερά πολιτικός μας αντίπαλος».

Και καταλήγει η κ. Γεννηματά: «Ζητάμε από τους πολίτες δύναμη καθαρής διερευνητικής εντολής, ώστε με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, που έχουμε βάλει ήδη πάνω στο τραπέζι, σε περιβάλλον εθνικής συνεννόησης να σχηματισθεί κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης για την ανασυγκρότηση της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση. Και για να συνεννοούμαστε. Καμιά αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση με βολικά αριθμητικά συμπληρώματα δεν μπορεί να βγάλει, σε αυτές τις συνθήκες, τη χώρα από το αδιέξοδο. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια που οι πολίτες πρέπει να λάβουν υπόψη τους».
Πηγή: skai.gr