Γεννηματά: Επιτέλους η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά - Ευκαιρία για την Ελλάδα

Τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης στη Σύνοδο Κορυφής, χαιρέτισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά από την Κρήτη όπου και περιοδεύει για δεύτερη ημέρα.

«Επιτέλους η Ευρώπη, παρά τα παζάρια και τους συμβιβασμούς όσων επιμένουν στη λιτότητα, έκανε ένα βήμα μπροστά. Για την Ελλάδα  είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων. Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά  σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα  καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ευρώπη «για μια ακόμα φορά παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες την ανάληψη πρωτοβουλιών που οφείλει για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας» και σχολίασε πως έτσι διατηρεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για αυτό όπως και για την επιμονή του να αρνείται τον διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για το Μάτι, η κ. Γεννηματά είπε ότι έχει δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα «για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν εξοργίσει τους Έλληνες» και πρόσθεσε πως το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, να ρίξει άπλετο φως και να καταλογίσει ευθύνες. 

Πηγή: skai.gr