Γαλλία σε Βερολίνο ενόψει Συνόδου Κορυφής: Να μείνουν στο τραπέζι οι κυρώσεις στην Τουρκία

Μήνυμα για να παραμείνει στο τραπέζι η προοπτική κυρώσεων στην Άγκυρα φαίνεται να αποστέλλει το Παρίσι στο Βερολίνο ενόψει της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει σε λίγες ώρες. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει σταθερή έναντι της Τουρκίας, και αυτό μπορεί να σημάνει ενδεχόμενες κυρώσεις» ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Βραχυπρόθεσμα πρέπει να υπάρξουν σήματα αποφασιστικότητας. Θα δούμε αν θα υπάρξουν κυρώσεις», δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Μακρινό σενάριο» χαρακτήρισαν την Τετάρτη γερμανοί αξιωματούχοι την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου οι Γερμανοί αξιωματούχοι εξήγησαν ότι η επιβολή κυρώσεων θα ήταν λανθασμένη στρατηγική, διότι θα μπορούσε να ωθήσει την Τουρκία σε ακόμα πιο ακραίες θέσεις.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες για δύο ημέρες συνομιλιών που θα αφορούν κυρίως τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Η Αθήνα επιθυμεί μια τακτική «μαστίγιου και καρότου», δηλαδή να βρίσκεται στο τραπέζι έτοιμη προς εφαρμογή η λίστα κυρώσεων για την Τουρκία και να συζητηθεί ξανά αν η Άγκυρα παρεκκλίνει από το δρόμο της διπλωματίας.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr