Γ. Βουλγαράκης:Όλοι κρίνονται στην πράξη

«Το τι κάθε πολιτικός αναλυτής μπορεί να γράφει στην εφημερίδα του είναι δικό του θέμα.Δικό μας θέμα είναι να διασφαλίσουμε ότι η ΝΔ θα καταφέρει να βρει το δρόμο της προς την εξουσία σε αυτές τις εκλογές και νομίζω ότι σε αυτή τη βάση κάνουμε όλη την προσπάθεια, την οποία τα τελευταία χρόνια και οι πολίτες νομίζω ότι εισπράττουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους»
Ερωτηθείς για το αν θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει ασκήσει κατά την θητεία του υπουργικό αξίωμα ο κ. Βουλγαράκης απάντησε:
«Θεωρώ ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι επιμέρους ζητήματα, τα οποία έχουν πάρα πολύ μικρό πολιτικό βάρος. Θα σας ανακαλέσω στη μνήμη, όταν το 1981 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές -με εξαίρεση κάποιους λίγους μήνες που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διατελέσει υπουργός στην κυβέρνηση του Κέντρου-, όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν είχαν ποτέ ασκήσει την εξουσία αλλά ούτε καν είχαν τη δυνατότητα τα κόμματά τους να είναι στα περίγυρα της εξουσίας. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι, όλα αυτά τα πράγματα κρίνονται στην πράξη και όλα αυτά τα πράγματα αποδεικνύονται με την πραγματική δυνατότητα του ανθρώπου να χειρίζεται ζητήματα. Αλλωστε αν πάμε σε αυτή τη λογική τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να μείνει ακόμα στην εποχή του Καποδίστρια, ο οποίος υπήρξε μέγας αυλάρχης της Ρωσίας και έκτοτε δε θα έπρεπε κανένας άλλος να λαμβάνει τίποτε. Αυτά τα ακούω μεν ως επιχειρήματα, δεν τα θεωρώ όμως ότι είναι πειστικά και ουσιαστικά».
Σε ερώτηση αν η Ν.Δ έχει ενημερώσει τους πολίτες για τα προγράμματα και τις θέσεις της είπε:
«Όχι, πιστεύω ότι αυτή είναι μια δουλειά που χρειάζεται πάρα πολύ προσπάθεια ακόμα, για να πούμε ότι φτάσαμε σε επίπεδα αποδεκτά.
Προσπάθειά μας είναι, το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου να γίνει η συζήτηση και όχι οι διάφορες κορώνες, οι οποίες είναι και ανούσιες από πολιτικό περιεχόμενο, όπως αυτές που είπε προχθές ο κύριος Πάγκαλος ή όπως αυτά που είπε η κυρία Αράπογλου περί συνταγματικής εκτροπής και άλλων τινών, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση σε τελική ανάλυση με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου».
Σε ότι αφορά στις δηλώσεις Καραμανλή ότι η Ν.Δ δεν είναι δεξιό κόμμα ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:
«Στη σημερινή εποχή το να πεις ότι ένα κόμμα είναι αριστερό, δεξιό ή κεντρώο δεν έχει τόση μεγάλη σημασία όσον αφορά την πρακτική εφαρμογή της πολιτικής του.
Η συζήτηση που έχει ιστορική αναφορά - αναφέρομαι σε περιόδους της δεκαετίας του `50, του `40 και ούτω κάθε εξής - είναι μια πολύ φορτισμένη συζήτηση, η οποία δεν αφορά σήμερα στην Ελλάδα παρά πάρα πολύ λίγους ανθρώπους. Είναι μια ανιαρή συζήτηση, η οποία, αν μεν κινιόταν στο επίπεδο της γενιάς του πατέρα μου, θα είχε νόημα. Αν γινόταν σε επίπεδο πολιτικών της περιόδου εκείνης που μπορεί ο ένας ή ο άλλος να διατυπώσει διαφορετικά επιχειρήματα το καταλαβαίνω, έχει νόημα.
Αλλά σήμερα το να πεις ότι ένας είναι αριστερός... δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με τη λογική αυτή τι είδους κόμμα είναι ή η ΝΔ με τη λογική αυτή, τι είδους κόμμα είναι; Είναι ξεπερασμένα επιχειρήματα γιατί απευθύνονται σε μια κατηγορία κόσμου, η οποία δεν ξέρω και αν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Το να σηκώσει ένας το λάβαρο του αντικομμουνισμού πλέον ή το λάβαρο του αντιδεξισμού, δεν ξέρω πόσοι θα πάνε πίσω το λάβαρο αυτό σήμερα. Διότι αυτές οι αναφορές πλέον έχουν ξεπεραστεί από τον χρόνο».
Πηγή: skai.gr