Γ. Παπανδρέου για διαφάνεια

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι σήμερα "εθνικό καθήκον", τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με άρθρο - παρέμβασή του για τα θέματα της διαφθοράς, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κινήματος (www.pasok.gr) με τίτλο "Ώρα ευθύνης", ενόψει και της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη.

Ο Γ. Παπανδρέου απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό στον οποίο επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για τη διατήρηση και επέκταση του κλίματος διαφθοράς και του επισημαίνει: "βρίσκεστε σε απόλυτη δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα".

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρότασή του προς τον κ. Κ. Καραμανλή για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την εκκαθάριση όλων των υποθέσεων διαφθοράς, από όποια παράταξη και αν προέρχονται, τονίζοντας: "όσο κι αν ματώσουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια", καθώς "η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι όρος εθνικής επιβίωσης".

Απευθύνει, μεταξύ άλλων, έκκληση στον Πρωθυπουργό να παραπέμψει την υπόθεση Παυλίδη (όπως και όλες τις άλλες) στη Δικαιοσύνη, "μετά τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες", επισημαίνοντας ότι σε αυτό συμφωνούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει, αυτό που ζητεί είναι "να αποδοθεί η δικαιοσύνη" και "να μπει τέλος στην ατιμωρησία". Και γι αυτό ζητεί από τον κ. Κ. Καραμανλή να αφήσει "τους βουλευτές να λειτουργήσουν πραγματικά κατά συνείδηση", γιατί "είναι ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί επίσης τον κ. Καραμανλή ότι ζητά από τους Έλληνες "να καλύψουν τα νέα ελλείμματα" που δημιούργησε η πολιτική του και "από την άλλη δεν παρέχετε καμία εγγύηση ότι τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού λαού".
Πηγή: skai.gr