Γ. Αγιοστρατίτης: «Πιθανολογώ αλλαγή της στάσης ορισμένων»

Πως εξηγείται το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος έχει πρόταση για περισσότερα ισόβια από ότι ο Σάββας
«Στον Χριστόδουλο απεδόθησαν πράξεις της πρώτης περιόδου, μην ξεχνάμε ότι ο Χριστόδουλος τα τελευταία δέκα χρόνια είχε φύγει».
Το δέχτηκε το δικαστήριο αυτό, την αποχώρησή του στα τελευταία χρόνια;
«Όχι, και κατά το πρώτο στάδιο αυτό υπήρχαν περισσότερες ανθρωποκτονίες, ως εκ τούτου ο Χριστόδουλος έχει φορτωθεί, κατά την πρόταση του εισαγγελέα, δέκα ενώ ο Σάββας έξι, αυτές που αναμέναμε. Και βέβαια έχουν και μια ποινή όλοι, πρόταση πάντα ισόβιου καθείρξεως, για μια ληστεία που είχε γίνει στο σουπερμάρκετ του Μαρινόπουλου, η οποία κρίθηκε ότι έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα και επεβλήθησαν ισόβια σε όλους τους συμμετέχοντες».
Έξω από τον εντυπωσιασμό, αυτές οι πολλές φορές ισόβια ουσιαστικά τι σημαίνει για τους ανθρώπους που θα καταδικαστούν;
«Πιστεύω ότι το δικαστήριο θα είναι περισσότερο επιεικές από την πρόταση του εισαγγελέα, παρά ταύτα όμως αυτά τα πολλά ισόβια σημαίνουν το πολύ 25 χρόνια φυλακή. Και βέβαια τα εκατοντάδες χρόνια φυλακή επίσης θα συγχωνευτούν, ο νόμος επιτρέπει μέχρι 25 χρόνια ποινή και εδώ μιλάμε για εκατοντάδες, δεν ξέρω μήπως είναι και χιλιάδες χρόνια, δεν έχω κομπιουτεράκι και δεν τα έχω προσθέσει».
Θα ακολουθήσετε διαφορετικές τακτικές και στρατηγικές στο Εφετείο;
«Είναι γνωστό ότι αυτές οι δίκες δεν είναι δίκες κοινών κακοποιών ούτε κλεφτοκοτάδων, όπου κατά κανόνα ο δικηγόρος διαμορφώνει μόνος του την υπερασπιστική γραμμή. Εδώ μιλάμε για μια δίκη ανθρώπων πολιτικοποιημένων, έχουν άποψη και αυτοί θα καθορίσουν τη στάση τους στο δεύτερο βαθμό. Εμείς, σε ένα πολύ μικρό βαθμό μπορούμε να παρέμβουμε, δηλαδή δεν μπορώ εγώ να πείσω κάποιον από αυτούς τους κατηγορουμένους να μεταμεληθεί, ενδεχομένω, ή να αλλάξει στάση. Βέβαια, πιστεύω ότι μέχρι το Εφετείο, το οποίο θα γίνει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως μερικοί εκ των κατηγορουμένων να έχουν αλλάξει στάση, να αποδεχτούν ορισμένα από τα εγκλήματα, αυτό πιθανολογώ».
Πηγή: skai.gr