«Φυγή» Σημίτη

Με τρόπο που περισσότερο άνοιξε παρά έκλεισε τα σενάρια περί διαδοχής του, απάντησε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη προς τους ξένους ανταποκριτές.«Διαβεβαιώνω ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στη νίκη του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σημίτης και πρόσθεσε : «θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις όπως και πριν που συμμετείχα, όπως και τώρα που συμμετέχω, έτσι και αύριο θα συμμετέχω».
Το γεγονός ότι ο κος Σημίτης απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ηγούμαι» εκτιμάται κατ‹ αρχάς ως αμφίσημη δήλωση.
Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση γύρω από τα σενάρια περί διαδοχής του κου Σημίτη επισήμανε ότι βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών και εργάζεται για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό και την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε αργά χθες πως με την επόμενη τετραετία του πρωθυπουργού, που θα επικεντρωθεί στην οργάνωση του κοινωνικού κράτους και στον πολίτη, θα κλείσει ο ιστορικός κύκλος του κ. Σημίτη.
Στο μεταξύ ενοχλημένη φέρεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, από το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δείχνει ότι το 87,3 % των ψηφοφόρων του, επιθυμεί επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη.
Αντιδράσεις αντιπολίτευσης
«Ο κ. Σημίτης με τα όσα είπε επισφράγισε το τέλος της διακυβέρνησής του. Ο λαός θα τον κρίνει. Οι Έλληνες πολίτες θα φέρουν τη ΝΔ στην κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που θα ενώσει όλους τους Έλληνες για μια καλύτερη Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσσόπουλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
«Η νεοδεξιά ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επικαλείται το μπαμπούλα της παλαιοδεξιάς, για να πολώσει τεχνητά, την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας ενόψει των εκλογών καθώς και για να αποκρύψει το γεγονός ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι Δεξιά-αντιλαϊκή», ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας.
Πηγή: skai.gr