Φωτιές στη Βουλή άναψε το χθεσινό σόου Πολάκη: Σφοδρή κριτική της ΝΔ σε ΚΙΝΑΛ για «ίσες αποστάσεις»

Η χθεσινή παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή ήταν η σπίθα για να ανάψει τη φωτιά  στο «τρίπολο» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ. Τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τις ίσες αποστάσεις που κράτησε η Χαριλάου Τρικούπη στην κόντρα Γεωργιάδη- Πολάκη θυμίζοντας ακόμα και την συγκυβέρνηση Σαμαρά που ενώνει τα δυο κόμματα. Μάλιστα, την ίδια στιγμή πάλι στη Βουλή μια φράση του Γιάννη Ραγκούση έφερε σύρραξη μεταξύ της πλειοψηφίας και του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ολομέτωπη επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη στάση που κράτησε το κόμμα στην κόντρα που είχε με τον Παύλο Πολάκη και τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή. Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ πως εξισώνει θύμα και θύτη, χαρακτηρίζοντας κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη.
«Ο θύτης και το θύμα είναι το ίδιο; Χθές με εξύβριζε επί 8 λεπτά και δεν τον κοίταξα καν, δεν τον διέκοψα ένα δευτερόλεπτο, και συνέχισε να με βρίζει άλλα 10 λεπτά σήμερα. Είμαστε το ίδιο; Και κάνετε αυτή τη δήλωση την  κατάπτυστη; Όταν εσάς το ίδιο σας το κόμμα εκεί στοχοποιηθεί για τη novartis τόσο και εγώ, με τον Ανδρέα τον Λοβέρδο; Ντροπή!», ανέφερε ο χαρακτηριστικά. 

Το «γάντι» σήκωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απάντησε: «Σας καταγγέλουμε για την μεθοδευμένη πόλωση την οποία επιχειρείτε. Είναι ξεκάθαρο πια. Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο είναι στρατηγικός σας στόχος να πολώσετε, να διχάσετε, να συσπειρώσετε τα ακροατήριά σας στα οποία προφανώς νιώθετε ότι έχετε πρόβλημα». 

«Όμως η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο πολιτική τακτική. Δεν μπορεί να είναι μόνο πώς θα ανεβούμε στην επόμενη δημοσκόπηση, ή πώς θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση, ή έστω συγκυβερνήτες. Η πολιτική δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το ήθος. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται από την αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται από τη μνήμη. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται από τις αρχές», ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Της σφοδρής κόντρας είχε προηγηθεί η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής που από τη κυβερνώσα παράταξη ερμηνεύτηκε πως κρατούσε ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Πολάκη και Γεωργιάδη.

«Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας», σημείωνε η ανακοίνωση. 

Από την πλευρά της η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της υπογράμμιζε ότι «ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία. Πράγμα που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί πολύ καλύτερα ιδίως όσοι έχουν εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΙΝΑΛ απέναντι σε μια καθαρά αντιθεσμική συμπεριφορά επέλεξε το ρόλο του "επιτήδειου ουδέτερου"». 

Και τα πνεύματα άργησαν πολύ να ηρεμήσουν αφού οι βασικοί πρωταγωνιστές επανήλθαν και λίγο αργότερα στη Βουλή.

«Όταν δεν θέλεις να μαλώσεις δεν πέφτεις στη λάσπη με αυτόν που θέλει να σε σύρει», τόνισε η κ. Λιακούλη με τον Άδωνι Γεωργιάδη να περνά στην αντεπίθεση σημειώνοντας «κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ το να μας εξομοιώνετε μαζί με τον Πολάκη ο ελληνικός λαός θα σας τιμωρήσει. Γιατί ο ελληνικός λαός θυμάται.     Θυμάται και τι κάναμε μαζί και πώς βρεθήκαμε στην ίδια κυβέρνηση μαζί». 

Από το κάδρο της επίθεσης του Άδωνι Γεωργίαδη προς το ΚΙΝΑΛ δε βγήκε ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την παρέμβαση Βενιζέλου που επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός παρέλειψε να αναφερθεί στα εκτός ΝΔ στελέχη που στοχοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην υποθεση Novartis

«Εγώ αντιλαμβάνομαι την οργή του κ. Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας από τους δέκα που μας τσουβάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα Ρασπούτιν για να μπορέσει να κεδρίσει τις επόμενες εκλογές. Άλλο εάν αυτό δεν τους βγήκε. Όμως ο κ. Πρωθυπουργός μίλησε ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Για να δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει μια παρόμοια δήλωση. Πού είναι ο κύριος Ανδρουλάκης για την Novartis? Πού είναι;;;», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Κόντρα Ραγκούση-Οικονόμου

Μετά τη σύγκρουση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ τα αίματα άναψαν και μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια φράση του Γιάννη Ραγκούση. «Τρομοκρατούνται δικαστές. Τρομοκρατούνται πολιτικοί, τρομοκρατούνται δημοσιογράφοι. Όπως ακριβώς συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς. Τότε που είχε αναγκαστεί ο Γεώργιος Παπανδρέου να πει, ένας είναι ο δρόμος για τον ελληνικό λαό, επιτέλους "τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες, δεν υπάρχει άλλη λύση". Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ανέφερε. 

Τον λόγο τότε έλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας ότι «καλέσατε κύριε Ραγκούση τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν. Έτσι το είπατε. Επικαλούμενος μια φράση (φωνές...) επικαλούμενος μια φράση που είχε ειπωθεί πριν από 60 χρόνια. Σήμερα κύριε Ραγκούση, σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έγιναν τρεις αντιδημοκρατικές επιθέσεις, τέσσερις με γκαζάκια, στο σπίτι ενός δημοσιογράφου…».  

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να  ανακαλέσει αυτό που είπε απειλώντας τον ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Στην κόντρα των δυο παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής. 

«Τρομοκρατία, είναι να βάζεις βόμβες σε σπίτια. Να σπας με ρόπαλα περιουσίες. Η τρομοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η τρομοκρατία τιμωρείται και φυλακίζεται. Οι πολιτικές φράσεις του παρελθόντος αφορούν το παρελθόν. Κι εγώ μπορώ να σας πω μια φράση του Μέγαλου Ναπολέοντα. Αυτό δεν θα με κάνει Μεγάλο Ναπολέοντα», επισήμανε ο Κώστας Τασούλας. 

Δηκτικά σχολίασε τη φράση Ραγκούση και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως δεν μπορεί σε μικρό στόμα σε και μικρά χείλη να μπούνε μεγάλα ονόματα και μεγάλα συνθήματα.  

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr