Φωτιές για ομόλογα

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση στη Βουλή, όπου συζητείται η τροπολογία του υπουργού Απασχόλησης για τον τρόπο διορισμού των διοικητών των ταμείων, αποτέλεσαν δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ ο Χάρης Καστανίδης σχετικά με το εάν ήταν σωστή ή όχι η έκδοση των ομολόγων.

Βουλευτές της ΝΔ υπογράμμισαν τις συγκεκριμένες δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Καστανίδης είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση του ομολόγου.

Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν το μένος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για άθλιες μεθοδεύσεις, ανακρίβειες και ψεύδη.

Κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των ομολόγων άσκησε και ο Γιώργος Φλωρίδης από το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για σπείρες, προμήθειες και βαλίτσες.

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκτίμησε ότι θα έπρεπε να αισθάνεται οργισμένος γιατί θεωρεί -κατά τον κ. Φλωρίδη-, ότι του πήραν την υπογραφή προφανώς για την έκδοση ομολόγου για εξοπλιστικά, που όμως δεν έγινε ποτέ.

Ρήγμα στη ΓΣΕΕ. Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ ανάμεσα στα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με αφορμή τη συζήτηση για τα ομόλογα και τη στάση της συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης, αναρωτήθηκε πού ήταν η ΓΣΕΕ όταν τα ταμεία έπαιζαν μετοχές "φούσκες" στο χρηματιστήριο το 1999 και κατήγγειλε τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο ότι λειτουργεί ως πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ με κομματική αντίληψη.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μίλησε για ποινικές ευθύνες στο θέμα των ομολόγων, ζήτησε να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα -όπως χαρακτηριστικά είπε- και να πάνε φυλακή οι ένοχοι.

Διαφωνία μεταξύ ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ προέκυψε και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η ΓΣΕΕ πρότεινε γενική απεργία στις 15 Μαΐου, ενώ από την πλευρά της η ΔΑΚΕ αντιπρότεινε για τις 22 Μαΐου.

Πηγή: skai.gr