Κλείσιμο

Φ. Κουβέλης: «Κατασκευασμένο το πόρισμα για την υπόθεση Τσάπμαν»

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας, αλλά και τα ερωτήματα για το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας -που στηρίχτηκε κυρίως στη μαρτυρία των εμπλεκόμενων αστυνομικών - όσον αφορά στην αστυνομική προβοκάτσια στη Θεσσαλονίκη, με τη χάλκευση στοιχείων σε βάρος του Βρετανού διαδηλωτή Σάιμον Τσάπμαν.
«Κατασκευασμένο» και αβάσιμο χαρακτήρισε το πόρισμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στη Δώρα Σαρρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης. Πρόσθεσε ότι το πόρισμα, που στηρίχθηκε κυρίως στη μαρτυρία των εμπλεκόμενων αστυνομικών, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απάντηση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, σε ερώτηση του ίδιου του κ. Κουβέλη.
Ο κ. Τσερτικίδης ανέφερε επί λέξει στην απάντησή του ότι ο Σάιμον Τσάπμαν συνελήφθη ενώ κατείχε ένα μαύρο σακίδιο με 7 μολότοφ και δυο σφυριά, σύμφωνα με την έκθεση του αστυνομικού. Σε κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν βρέθηκε όμως δακτυλικό αποτύπωμα του Βρετανού διαδηλωτή. Το μόνο αποτύπωμα του Τσάπμαν εντοπίστηκε, πάντα κατά την επίσημη απάντηση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, σε έντυπο του αεροδρομίου...μέσα σε άλλο σακίδιο, χρώματος γκρι-μπλε, που πράγματι ανήκε στον Τσάπμαν. Η ύπαρξη δύο σακιδίων είναι ολοφάνερη στις φωτογραφίες και στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα - και αγνοήθηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα.
Πηγή: skai.gr