Κλείσιμο

Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Υπέρ μιας συναινετικής λύσης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν πρόκειται για μία ευκαιριακή εκλογή, η κυβέρνηση -είπε-έχει την πρωτοβουλία, την οποία το ΠΑΣΟΚ θα αξιολογήσει. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η συναίνεση είναι προϊόν διαδικασίας, όμως δεν είναι κάτι δεδομένο.
Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία απάντησε ότι αποτελεί ένα καλό ερώτημα.
Για την υπόθεση του Σινούκ τόνισε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πως όταν δεν τις αναλαμβάνουν οι υπουργοί, τις αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι ο υπουργός Αμυνας έχει υποσκάψει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για την πρόταση περί εξεταστικής επιτροπής, ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξελίξει και ακολούθως να αξιολογηθούν τα περαιτέρω βήματα.
«Ο κ. Παπανδρέου από τη μια κατηγορεί την Κυβέρνηση για απραξία και, από την άλλη, περιγράφει τις αδυναμίες του κράτους με τέτοιο τρόπο, σα να ευθύνονται γι` αυτές οι έξι μήνες διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. και όχι τα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.
>Νωρίτερα Ι
«Η κυβέρνηση παραπληροφορεί και μετακυλύει τις ευθύνες που έχει για το δυστύχημα», δήλωσε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κυβέρνηση χωρίς πυξίδα που μικραίνει την Ελλάδα και δημιουργεί ανασφάλειες. Αναφερόμενος στην οικονομία, έκανε λόγο για «παρωδία δημοσιονομικής απογραφής και πολιτική που μειώνει το κύρος της χώρας».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κατηγόρησε για κινδυνολογία και καταστροφολογία, προσθέτοντας ότι «το πρώτο που οφείλει να πράξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι να αντιληφθεί την ελληνική πραγματικότητα».
Πηγή: skai.gr