Ευρυζωνικότητα και ψηφιακή στρατηγική

Το θέμα της ευρυζωνικότητας και της ψηφιακής στρατηγικής απασχόλησε την Τρίτη, την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει άλματα στο θέμα της ψηφιακής στρατηγικής και της ευρυζωνικότητας εκτιμώντας ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το 2007. Τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι η στρατηγική για την ψηφιακή σύγκλιση, προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς. Επισήμανε ότι στο υπουργείο του υλοποιούνται δυο σημαντικά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί 52.000 επιχειρήσεις.

Ανέφερε επίσης ότι το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας, Μεταφορών και Ανάπτυξης για γρήγορο και φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ανέφερε πως έχουν γίνει άλματα στον τομέα αυτό, σημειώνοντας ότι πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε από τις 40 χιλιάδες συνδέσεις που υπήρχαν το 2004, σήμερα έχουν φτάσει τις 500 χιλιάδες. Τόνισε επίσης ότι εφαρμόζεται πρόγραμμα με διαγωνισμούς ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθεί το 90% της χώρας και να προωθηθεί το γρήγορο ίντερνετ στην περιφέρεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας οι δεσμεύσεις σήμερα φτάνουν τα 690 εκατομμύρια ευρώ, από 1,2 εκατ. ευρώ που ήταν όταν παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι σημαντική και για την πάταξη της γραφειοκρατίας και για τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ταυτόχρονα όπως είπε οι πολίτες θα μπορούν να συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω των υπολογιστών τους.

Στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ευρυζωνικότητας και της ψηφιακής στρατηγικής αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για την επιτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησης για την κάλυψη του τεράστιου χάσματος μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς επίσης και στις ανισότητες ανάμεσα στις γεωγραφικές περιοχές.
Πηγή: skai.gr