Κλείσιμο

Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη: Ηχηρό αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό 2020

Την άμεση πίστωση στην Ελλάδα  του μεγαλύτερου μέρους των κονδυλίων που διατίθενται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2020 για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού, ζήτησε με παρέμβαση της στην συζήτηση για την έγκριση του απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η κ. Σπυράκη διατύπωσε το αίτημα  για την πίστωση στην Ελλάδα του μεγαλύτερου μέρους  778,1 εκ. ευρώ σε δεσμεύσεις, για την χρηματοδότηση άμεσων αναγκών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν η μετανάστευση, οι προσφυγικές ροές και οι απειλές της ασφάλειας. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο βήμα, υποστήριξε η ευρωβουλευτής και συμπλήρωσε «τα κονδύλια αυτά είναι απαραίτητο να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στις χώρες πρώτης υποδοχής. Με πρώτη τη χώρα μου, την Ελλάδα. Η Ελλάδα αναλαμβάνει μία δυσανάλογη για τις δυνατότητές της ευθύνη στην υποδοχή των προσφύγων αλλά και ως προορισμό παράτυπων μεταναστών». 

Η Ευρωβουλευτής  της ΝΔ στην ομιλία της επισήμανε τις ευθύνες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς την αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου, δεν μπορεί να επιτρέπει σε χώρες που αρνούνται να μοιραστούν ευθύνες στο μεταναστευτικό να συνεχίσουν να έχουν όλα τα προνόμια της χρηματοδότησης και της συνθήκης του Σένγκεν». Η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το  2020 « ευκαιρία» για να στείλουμε το μήνυμα ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι κοινό. «Μοιραζόμαστε τις ευθύνες στα δύσκολα. Στηρίζουμε χώρες όπως η Ελλάδα που αναλαμβάνουν τις δυσκολίες και τις δύσκολες αποστολές και ενισχύουμε την προοπτική των νέων, ενισχύοντας την κλιματική αλλαγή και δημιουργώντας προϋποθέσεις για να βρουν πολλές και καλές δουλειές» κατέληξε η ευρωβουλευτής. 

Πηγή: skai.gr